Siirry sisältöön

Ajoissa oikean palvelun piiriin

Sosiaalihuollon asiakasneuvonta on ensimmäinen kontakti, kun tarvitaan tietoja ikääntyneiden palveluista. Asiakasneuvonnasta saa tietoa, ohjausta ja neuvontaa oman hyvinvoinnin edistämisestä, varhaisen tuen palveluista ja kotiin annettavista palveluista kuten kotihoidosta sekä asumispalveluista.

Tarvittaessa järjestämme uudelle asiakkaalle palvelutarpeen arvioinnin ja siihen perustuvat, parhaiten sopivat palvelut.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta saat tietoa sosiaalipalveluista tai apua omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–14.

Soita 05 220 6000

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat

Sosiaalihuollon ammattilaiset vastaavat chatissa ti-to klo 13-15. Chat avautuu sivun alalaidan puhekuplaikonista. Valitse tai etsi ”Chat-palvelut” ja ”Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat”. Asiointi alkaa ilman tunnistautumista. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Varaa soittoaika asiointipalvelussa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Siirry asiointipalveluun

Vastuuhenkilöt

Mari Kinnunen

Palveluesimies

Mari.Kinnunen@kymenhva.fi

Vastaamme palvelujen järjestämisestä

Ikäihmisten sosiaalipalveluissa vastaamme ikäihmisten asiakasohjauksesta sekä palveluiden järjestämisestä sen jälkeen, kun asiakas on ensin ottanut yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan. Järjestämistehtäviimme kuuluvat palvelutarpeen arviointi, asiakkuuden suunnittelu ja hyvinvointialueen ikäihmisten palveluista päättäminen.

Vastaamme kotona asuvien ikäihmisten palvelutarpeen arvioinnista ja asiakassuunnitelmien laatimisesta sekä iäkkäiden asiakkaiden yksilökohtaisista asiakasmaksupäätöksistä ja palvelupäätöksistä.

Vastaamme myös asumisyksiköissä asuvien ja sairaalapalveluissa olevien ikäihmisten sosiaalipalveluiden palvelutarpeen arvioinnin aloittamisesta, asiakassuunnitelman päivittämisestä sekä tarvittavista palvelu- tai maksupäätöksistä.

Varmistamme, että palvelut alkavat oikeaan aikaan ja vastaavat yksilöllisiin tarpeisiin.

Kotihoidon, tukipalveluiden ja sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumisen tuen palveluiden osalta teemme päätöksiä iäkkäiden lisäksi myös muille asiakasryhmille. Vastaamme myös rintamaveteraanien ja sotainvalidien kotona asumisen tuesta.

Vastuuhenkilöt

Mervi Leinonen

Johtava sosiaalityöntekijä

Kotiin annettavat palvelut

mervi.leinonen@kymenhva.fi

044 223 8797

Hannele Jokinen

Palveluesihenkilö

Asumispalvelut, ohjaus, asuminen ja sairaalat

hannele.jokinen@kymenhva.fi

040 725 0078

Takaisin ylös