Siirry sisältöön

Ajoissa oikean palvelun piiriin

Sosiaalihuollon asiakasneuvonta on ensimmäinen kontakti, kun tarvitaan tietoja ikääntyneiden palveluista. Asiakasneuvonnasta saa tietoa, ohjausta ja neuvontaa oman hyvinvoinnin edistämisestä, varhaisen tuen palveluista ja kotiin annettavista palveluista kuten kotihoidosta sekä asumispalveluista.

Tarvittaessa järjestämme uudelle asiakkaalle palvelutarpeen arvioinnin ja siihen perustuvat, parhaiten sopivat palvelut.

Ota yhteyttä puhelimitse

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta voit kysyä sosiaalipalveluistamme tai apua esimerkiksi omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Palvelemme puhelimessa arkisin klo 9–14.

Soita 05 220 6000

Varaa soittoaika verkossa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan sähköisessä asiointipalvelussa.

Siirry asiointipalveluun

Vastaamme palvelujen järjestämisestä

Ikäihmisten sosiaalipalveluissa vastaamme ikäihmisten asiakasohjauksesta sekä palveluiden järjestämisestä sen jälkeen, kun asiakas on ensin ottanut yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan. Järjestämistehtäviimme kuuluvat palvelutarpeen arviointi, asiakkuuden suunnittelu ja hyvinvointialueen ikäihmisten palveluista päättäminen.

Vastaamme kotona asuvien ikäihmisten palvelutarpeen arvioinnista ja asiakassuunnitelmien laatimisesta sekä iäkkäiden asiakkaiden yksilökohtaisista asiakasmaksupäätöksistä ja palvelupäätöksistä.

Vastaamme myös asumisyksiköissä asuvien ja sairaalapalveluissa olevien ikäihmisten sosiaalipalveluiden palvelutarpeen arvioinnin aloittamisesta, asiakassuunnitelman päivittämisestä sekä tarvittavista palvelu- tai maksupäätöksistä.

Varmistamme, että palvelut alkavat oikeaan aikaan ja vastaavat yksilöllisiin tarpeisiin.

Kotihoidon, tukipalveluiden ja sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumisen tuen palveluiden osalta teemme päätöksiä iäkkäiden lisäksi myös muille asiakasryhmille. Vastaamme myös rintamaveteraanien ja sotainvalidien kotona asumisen tuesta.

Vastuuhenkilöt

Mervi Leinonen

Johtava sosiaalityöntekijä

Kotiin annettavat palvelut

mervi.leinonen@kymenhva.fi

044 223 8797

Hannele Jokinen

Palveluesihenkilö

Asumispalvelut ja sairaalan asiakasohjaus

hannele.jokinen@kymenhva.fi

040 725 0078

Takaisin ylös