Siirry sisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan lastenneurologian palvelut tarjoavat vaativiin lasten hermoston ja lihaksiston toiminnanhäiriöihin ja sairauksiin kohdistettuja tutkimuksia ja hoitoja. Palveluja saa vastaanottokäynneillä poliklinikalla ja osastojaksoilla päiväosastolla. Tyypillisimpiä hoitoon tulon syitä ovat epilepsia, puheen- ja kokonaiskehityksen häiriöt, liikuntavammat, erilaiset oppimisvaikeudet ja neurologisista syistä johtuvat käyttäytymisen häiriöt.

Monet lasten ja nuorten neurologisista sairauksista ovat pitkäaikaisia tai pysyviä. Palvelussa keskeistä on lapsen kehityksen tukeminen. Kuntoutuksen tavoitteena on lapsen osallistuminen, jota pyritään lisäämään vähentämällä erilaisia fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia toiminnanrajoituksia.

Lastenneurologialla työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sairaanhoitaja, lastenneurologi, puheterapeutti, sosiaalityöntekijä, psykologi, kuntoutusohjaaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja tarvittaessa ravitsemusterapeutti.

Erityisesti tutkimusyksikön palvelussa korostuu moniammatillinen tiimityö, ohjaus ja neuvonta. Vanhempien olisi hyvä olla lapsensa mukana koko osastojakson ajan. Tulopäivänä vanhemmat voivat tavata lapsensa hoitoon osallistuvan työryhmän ja tällöin sovitaan myös osastojakson ohjelma aikatauluineen. Lähtöpäivänä käydään läpi eri ammattilaisten tekemien tutkimusten tulokset ja keskustellaan jatkohoitosuunnitelmista. Yksityiskohtaiset tavoitteet määritellään aina yhteistyössä lapsen ja hänen vanhempiensa kanssa.

Hoitoon ja tutkimuksiin tullaan lähetteellä. Mikäli lapsen oireet tarvitsevat hoitoa tai epäilet sairautta, ota ensin yhteyttä terveysasemaan, kouluterveydenhuoltoon, opiskelijahuoltoon tai neuvolaan.

Käyntitiedot

Kymenlaakson keskussairaala
Kotkantie 41, 48210 Kotka

Palveluajat

Aukioloaika klo 8 – 15

Soittoaika klo 8 – 14

Poikkeuksia aukioloissamme

Yhteystiedot

Lastenneurologian poliklinikka ja tutkimusyksikkö

05 220 2416

Lastenneurologian poliklinikalle varatun ajan peruminen

Puhelimitse

Ajan peruminen puhelimitse arkisin klo 8-15.

Soita 05 220 2416

Puhepostiin

Arki-iltaisin ja viikonloppuisin peruutukset puhepostiin. Kuuntele nauhalta ohjeet ja toimi niiden mukaisesti.

Soita 05 220 2416

Tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti, jossa kerrot henkilön nimen ja syntymäajan, tiedon, ketä ajanvaraus koskee sekä peruttavan ajan (pvm + klo).

Lähetä viesti 045 7395 9956
Takaisin ylös