Siirry sisältöön

Uudistuva terveyden- ja sairaanhoidon keskus

Kymenlaakson keskussairaala sijaitsee Kotkassa. Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esim. terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden. Ennen päivystykseen lähtöä on suositeltavaa soittaa Päivystysapuun p. 116117, hätätilanteessa soitetaan 112.

Tutkimuksia tehdään ja hoitoja toteutetaan Kymenlaakson keskussairaalassa sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Lisäksi sairaalassa palvelevat muun muassa hoitokeskukset sekä toimenpide- ja synnytysyksiköt. Siitä, miten sairautesi hoito jakautuu terveyskeskuksen ja keskussairaalan välillä, säädetään osin lainsäädännössä ja osin alueellisesti sovitussa työnjaossa. Nimensä mukaisesti erikoissairaanhoito paneutuu vaativampaan, erikoislääkärin/erikoissairaanhoidon koulutusta ja osaamista edellyttävään tutkimukseen ja hoitoon. Siihen keskittymällä voimme turvata kaikille kymenlaaksolaisille laadukkaat ja nopeat palvelut.

Sairaalan pääsisäänkäynti sijaitsee sairaalan eteläisessä päädyssä, Paatelantien puolella. Päivystyspotilaiden sisäänkäynti on sairaalan G-osassa Kotkantien puolella. Päivystyksen sisäänkäynti on merkitty opastein. Sairaalalla on asiakasparkkitilaa, ja rakennuksen vieressä Kotkantiellä sijaitsevat lähimmät bussipysäkit.

Kymenlaakson keskussairaalassa on tehty vuodesta 2017 uudistustöitä. Rakennustöiden takia sairaalan alueella on ajoittain poikkeavia kulkujärjestelyjä.

Käyntitiedot

Kotkantie 41
48210 Kotka

Lääkäri ja hoitaja tarkkaileva monitoria päivystyksen toimenpidehuoneessa.

Päivystys

Keskussairaalan ympärivuorokautisessa päivystyksessä hoidetaan kaikenikäisiä potilaita, jotka ovat sairastuneet tai loukkaantuneet äkillisesti ja joita ei voida turvallisesti hoitaa muualla. Kun harkitset lähtöä päivystykseen, ota ensin yhteyttä Päivystysapuun.

Asiakaspalvelu

Kymenlaakson keskussairaalan asiakaspalvelusta vastaavat vahtimestarit. Vahtimestarit ovat talossa paikalla arkisin klo 06.00-20.00, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 07.50-16.00.

Asiakaspalvelun toimisto on avoinna arkisin n. klo 07.30-20.00, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä n. klo 09.00-16.00 liikkuvista aamutöistä riippuen. Toimiston aukioloaikoina voit olla asiakaspalvelupisteen vahtimestareihin yhteydessä puhelimitse.

Vahtimestareilla on käytössä kaksi puhelinnumeroa. Mikäli puheluusi ei vastata heti, pyydämme koettamaan myöhemmin uudestaan.

Vahtimestareiden yhteystiedot

Vahtimestari Kymenlaakson keskussairaala

Arkisin n. klo 07.30-20.00, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä n. klo 09.00-16.00.

044 223 1892

Vahtimestari Kymenlaakson keskussairaala

Arkisin n. klo 07.30-20.00, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä n. klo 09.00-16.00.

040 6705 518

Tutustu Kymenlaakson keskussairaalaan 3D-mallinnoksen avulla

Vierailuohjeet hengitystietulehdustartuntojen välttämiseksi

Ohjeistus on voimassa 31.3.2023 asti.

Vierailuissa Kymenlaakson keskussairaalaan, Ratamokeskukseen, Karhulan ja Haminan sairaalaan sekä kuntoutuskeskus Hoikuun tulee noudattaa seuraavia tarttuvien tautien ehkäisyn kannalta välttämättömiä ohjeita:

 • Suositeltavaa on, että potilaan luona voi vierailla kerralla yksi henkilö ja tarvittaessa avustaja, jos vierailija tarvitsee avustajaa liikkumiseen.
 • Vierailun kesto on enintään noin 30 minuuttia. Vierailu voi olla pitempikestoinen, jos se on tarpeellista potilaan kuntoutuksen tai hoidon kannalta.
 • Vierailun tulee tapahtua pääsääntöisesti kello 13-18 välisenä aikana. Muuna aikana vierailut tulee sopia erikseen osaston henkilökunnan kanssa.
 • Kaikkien vierailijoiden tulee käyttää suu-nenäsuojusta koko vierailun ajan, noudattaa hyviä yleisiä hygienia- ja käsihygieniaohjeita ja huolehtia siitä, että riittävän turvallinen etäisyys muihin huoneessa olijoihin säilyy. Fyysistä lähikontaktia hoidettavaan potilaaseen ei suositella.
 • Vähäinenkin hengitystietulehdus- tai muu tulehdussairauden oire on este vierailulle.
 • Vierailijan tulee noudattaa muita osaston henkilökunnan antamia ohjeita.
 • Jos vierailu on mahdollista toteuttaa ulkotiloissa, sen kesto voi olla pidempi kuin 30 minuuttia.

Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa, palliatiivisen hoidon yksiköissä Villa Apila ja Villa Meri sekä lastentautien vuodeosastolla vierailut sekä synnyttäjän tukihenkilön läsnäolo sallitaan näissä yksiköissä voimassa olevien tartuntatautien torjuntaa koskevien turvaohjeiden mukaisesti.

Kuolevien ja kriittisesti sairaiden potilaiden omaisten vierailut sallitaan hoitavan yksikön henkilökunnan kanssa sovittavalla tavalla.

Potilaiden vointiin liittyvissä kyselyissä osastojen henkilökunnan tavoittaa parhaiten klo 13-17 välillä, kun lääkäreiden kierrokset osastoilla ovat päättyneet.

Saattajat

 • Poliklinikalle, tutkimuksiin tai osastolle tulevalle potilaalle suositellaan enintään yhtä saattajaa, jotta odotustilat eivät ruuhkautuisi.
 • Saattajalla ei saa olla infektio-oireita.
 • Saattajan tulee käyttää sairaalatiloissa suu-nenäsuojusta eli maskia koko vierailun ajan. Maski pitää olla puettuna jo sairaalan ovella, jossa maskeja on myös tarvittaessa saatavana.
 • Jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Käsidesiä tulee käyttää sairaalaan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa.
 • Sairaalassa liikkuessa tulee huolehtia riittävän turvallisesta etäisyydestä muihin.

Kymenlaakson keskussairaalan palvelut ja yksiköt

Takaisin ylös