Siirry sisältöön

Taideruukin työvalmennus on työtoimintayksikkö Kymintehtaan alueella. Myös avotyötoiminnan ja tuetun työllistymisen työvalmentajien toimisto on Taideruukin työvalmennuksen tiloissa.

Työvalmennuskeskuksen toiminnan perustana käytetään jokaiselle asiakkaalle laadittua yksilöllistä toteuttamissuunnitelmaa. Palvelua tarjotaan kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille sekä kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille.

Pyrkimyksenä on tarjota jokaiselle mielekästä, työnkaltaista tekemistä sekä sisältöä arkeen. Työtä toteutetaan Taideruukin tiloissa sekä sieltä käsin järjestetyissä paikoissa. Toimintaa toteutetaan pääasiassa ryhmässä, parityöskentelynä tai itsenäisesti. Työtoimintajakson pituus sovitaan yhdessä työtoimintapaikan ja asiakkaan kanssa.

Taideruukissa mahdollisia työtehtäviä

Luova ryhmä

Tarjoamme asiakkaan kiinnostuksen ja taitojen mukaan erilaisia kädentaidollisia töitä, kuten ompelua, huovutusta, betonitöitä ja muita tekniikoita hyvin laajasti kekseliäisyyden puitteissa. Pyrkimys on valmistaa tuotteita pääasiassa Kymenlaakson hyvinvointialueen myymälään Taideruukissa.

Keittiö

Työtoiminnan asiakkaat järjestävät lounaan tarjolle linjastoon. Asiakkaat huolehtivat likaisten astioiden pesusta sekä asettavat puhtaat astiat paikoilleen seuraavaa päivää varten. Linjaston puhtaanapito ja keittiön siisteys kuuluvat myös päivittäisiin keittiön työtehtäviin.

Myymälä

Yhteistyössä kaikkien hyvinvointialueen työtoimintojen tuotteille tarkoitettu myymälä. Tarjoaa mahdollisuuden asiakkaille toimia pienimuotoisesti myymälän työtehtävissä.

Puutyöt

Asiakkaalle on tarjolla oman tason mukaisia puutöitä opetellen ja kokeillen. Valmistamme erilaisia käyttö- ja koriste-esineitä, osavalmistusta, pintakäsittelyä ja korjaus- ja kunnostustehtäviä.

Kodinhoidolliset tehtävät Taideruukin tiloissa

Yleinen siisteys, imurointia ja pölyjen pyyhintää sekä pienimuotoista pyykin pesua.

Liikkuva toimintaryhmä

Liikkuvan työtoimintaryhmän perustehtävä on tarjota työtoiminnan palveluita asiakkaille, joilla on kiinnostusta piha- ja puutarhatöihin, erilaisiin siivous- ja kunnostustöihin hyvinvointialueen yksiköissä ja yksityisillä asiakkailla. Työtoiminnan sisältö voi olla muutakin ja tavoitteena on järjestää toimintaa monipuolisesti huomioiden asiakkaiden toiveet ja kiinnostuksen kohteet. Lisäksi toimintamme kehittyessä tulee mukaan mediaosaamisen hyödyntäminen, esimerkiksi teemme valokuvausprojekteja asiakkaiden kanssa ja harjoittelemme mediataitoja.

Alihankintatyöt

Teemme myös erilaisia pienimuotoisia alihankintatöitä, kuten tuotteiden pakkaamista tai purkamista, tilauksesta.

Käyntitiedot

Kyminväylä 2
45700 Kuusankoski

Palveluajat

Arkisin klo 9–15

Myymälä avoinna ti – to klo 10 – 14.

Myymälä suljettuna työvalmennuskeskuksen ollessa suljettuna.

Ota yhteyttä

Taideruukin työvalmennus

Työtoiminta

040 623 5139

Takaisin ylös