Siirry sisältöön

Yksilöllisesti mielenkiinnon kohteet ja voimavarat huomioiden

Kymenlaakson hyvinvointialueella työtoiminta sekä työllistymistä tukevat palvelut suunnitellaan aina asiakaslähtöisesti. Palvelua järjestetään alueen eri toimintayksiköissä sekä avoimilla työmarkkinoilla.

Palvelussa huomioidaan asiakkaan itsemääräämisoikeus ja oma tahto. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan toteuttamissuunnitelma, jossa määritellään toiminnan tavoitteet ja sisältö. Asiakas osallistuu oman toteuttamissuunnitelman laadintaan.

Toiminta suunnitellaan yksilöllisesti huomioiden asiakkaan voimavarat, tuen tarve, taidot sekä mielenkiinnon kohteet. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja arvioidaan säännöllisesti asiakkaan sekä tarvittaessa muun lähiverkoston kanssa.

Työtoimintaa on erilaista

Työtoimintaa järjestetään ryhmämuotoisesti erilaisissa toimintayksiköissä ohjatusti. Työtoiminnan tavoitteina voivat olla mielekäs, omien toiveiden ja tavoitteiden mukainen tekeminen sekä asiakkaan toimintakyvyn ylläpitäminen.

Työtoiminnasta maksetaan korvaus sosiaalihuollon asiakkaalle.

Työhönvalmennus

Vammaisten henkilöiden työhönvalmennuksessa työvalmentaja kartoittaa ja etsii asiakkaiden toiveiden ja valmiuksien mukaisen työtoimintapaikan. Työvalmentaja tukee, ohjaa ja valmentaa avotyön asiakkaita ja työtoimintapaikkoja tarpeen mukaan. Työtoimintapaikka voi olla esimerkiksi yritys, yhdistys, kunta tai hyvinvointialueen yksikkö.

Työllistymistä tukeva toiminta

Tuetulla työllistymisellä tarkoitetaan osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä palkkasuhteeseen tavallisille työpaikoille työvalmentajan tuella.

Työtoimintaan hakeutuminen

Työtoiminnan perusteena on sosiaalihuollon asiakkuus, sekä palvelutarpeen arviointi, jossa todetaan, että asiakas hyötyy palvelusta.

Palvelu myönnetään työtoiminnassa kehitysvammalain (519/1977) 2§ tai sosiaalihuoltolain (710/1982) 27 d§ ja 27 e§ perusteella.

Voit hakea mukaan työtoimintaan sosiaalipalveluiden omatyöntekijäsi kautta. Jos et ole vielä palveluidemme asiakas, ota yhteyttä sosiaalipalveluiden asiakasneuvontaan.

Ota yhteyttä puhelimitse

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta voit kysyä sosiaalipalveluistamme tai apua esimerkiksi omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Palvelemme puhelimessa arkisin klo 9-14.

Soita 05 220 6000

Varaa soittoaika verkossa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan sähköisessä Asiointipalvelussa.

Siirry Asiointipalveluun

Työtoiminnan toimipisteet

Avotyötoiminnan ja tuetun työllistymisen yhteystiedot

Työvalmentaja Virpi Aa.

Kouvola

040 483 3157

Työvalmentaja Virpi Au.

Kouvola

040 489 8365

Työvalmentaja Taru

Kouvola

040 747 1691

Työvalmentaja Tuija

Kouvola

040 483 3257

Työvalmentaja Heidi

Kouvola

040 702 4751

Työvalmentaja Sanna

Etelä-Kymenlaakso

0400 804 755

Vastuuhenkilöt

Työtoiminnan palveluesihenkilö

040 483 3111

Työtoiminnan sosiaaliohjaaja

040 483 3159

Työ- ja päivätoiminnan sosiaaliohjaaja

Ostopalvelut

040 489 8325

Takaisin ylös