Siirry sisältöön

Meiltä saat apua gynekologisiin vaivoihin

Gynekologisia vaivoja ja sairauksia tutkitaan ja hoidetaan sairaalassa vuodeosastolla ja poliklinikoilla. Naistentautien poliklinikat sijaitsevat Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Kouvolassa ratamokeskuksessa. Naistentautien vuodeosasto sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalassa.

Gynekologisia vaivoja ovat esimerkiksi

Hoitoon tullaan aina lähetteellä. Erikoisalan parissa meillä työskentelee gynekologeja, erikoistuvia lääkäreitä, kätilöitä, sihteeri ja Kotkassa myös seksuaaliterapeutti.

Jos sinulla on gynekologisia vaivoja, muttet ole saanut lähetettä, ota ensin yhteyttä terveysasemaan.

Asioi sähköisesti

Sähköisessä asiointipalvelussa voit varata ja siirtää useimpia aikoja ja täyttää esitietolomakkeita.

Siirry asiointipalveluun

Ota yhteyttä puhelimitse

Terveysasemien puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä viesti 050 902 4017

Raskaudenkeskeytys

1.9.2023 alkaen siirrymme käyttämään ensisijaisesti mobiilisovellusta raskaudenkeskeytystä suunnittelevien asiakkaiden kanssa.

Otathan yhteyttä terveysasemien keskitettyyn ajanvarausnumeroon, josta saat ohjeet mobiilisovelluksen käyttöön. Mobiilisovellus muistuttaa sinua sovituista ajanvarauksista ja tekee asioinnista helpompaa. Naistenpoliklinikan terveydenhuollon ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä, kun sinut on kirjattu sovellukseen asiakkaaksi ja samalla saat ajanvarauksen naistenpoliklinikan käynnille. Naistenpoliklinikalla tapaat sekä lääkärin että hoitajan.

Lisätietoa Kymenlaakson Hyvinvointialueen käytössä olevista digitaalisista hoitopoluista saat alla olevan linkin kautta.

Terveysasemien yhteystiedot

Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän ja Virolahden kuntien asukkaille terveysasemien keskitetty asiointi- ja ajanvarausnumero on 05 220 2000. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14. 

Kuulovammaiset voivat lähettää tekstiviestin numeroon 050 902 4017. 

Pyhtään kunnan asukkaille terveysaseman ajanvarausnumero on 05 220 2015. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8-19.45, arkipyhien aattoina ja perjantaisin klo 8-15.45. 

Saat terveysasemalle yhteyden myös neuvoloiden livechat -palvelun kautta. Livechatissa voit keskustella reaaliaikaisesti neuvolan terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Livechat palvelee maanantaista torstaihin klo 9-14 ja perjantaisin klo 9-13.  

Hoitoa ja tutkimusta poliklinikalla

Naistenpoliklinikat Kymenlaakson keskussairaalassa ja Ratamokeskuksessa ovat arkipäivisin toimivia ajanvarauspoliklinikoita, joihin tullaan lääkärin lähetteellä. Lähetteen perusteella lääkäri tekee hoidontarpeen arvion ja määrittelee kiireellisyyden. Kiireetön aika annetaan kolmen kuukauden sisään, ja varatusta ajasta ilmoitetaan postitse.

Kiireellisissä tilanteissa ajan saa tyypillisesti 1-2 viikon sisään, ja ajanvarauksesta voidaan ilmoittaa puhelimitse. Päivystykselliset asiat hoidetaan virka-aikaan naistentautien poliklinikalla ja virka-ajan ulkopuolella keskussairaalan päivystyksessä.

Täytäthän ennen vastaanottoa esitietolomakkeen, jota hyödynnetään keskustelussa. Gynekologiseen tutkimukseen kuuluvat usein myös ultraääni ja näytteidenotto. Vastaanoton lopuksi tehdään usein jo jatkohoitosuunnitelma, tai mikäli päädytään odottamaan näytteiden vastauksia, suunnitelmasta voidaan sopia yhteydenotto puhelimitse tai kantapalvelua hyödyntäen.

Sekä Kotkassa että Kouvolassa tehdään myös polikliinisiä toimenpiteitä, kuten kohtuontelon tähystyksiä, kohdun lämpöpallohoitoja, kohdunkaulan LOOP-sähkösilmukkahoitoja ja virtsainkontinenssitoimenpiteitä.

Lisäksi Kymenlaakson Seri-tukikeskus toimii Kymenlaakson keskussairaalan naistentautien poliklinikan yhteydessä.

Naistentautien vuodeosasto

Naistentautien ja synnytysten vuodeosasto eli osasto 8 sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalassa. Osastolla hoidetaan naistentautipotilaiden lisäksi raskaana olevia ja synnyttäneitä naisia sekä vastasyntyneitä. Myös osa kirurgisista naispotilaista hoidetaan osastolla 8.

Vuodeosastolla hoidetaan sairaalahoitoa tarvitsevia naistentautipotilaita esimerkiksi keskenmenon, raskauden keskeytyksen tai gynekologisten kasvainten vuoksi.

Naistentautien leikkauspotilaiden hoitopolku kulkee Leikon eli leikkaukseen kotoa –yksikön kautta. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi gynekologiset laskeumat sekä kohdunpoistoleikkaukset. Vuodeosastolle potilaat siirtyvät heräämöstä leikkauksen jälkeen.

Anna meille palautetta

Toivomme saavamme palautetta kaikesta toiminnastamme.

Osa naistenpoliklinikan asiakkaista saa vastaanottokäynnin jälkeen tekstiviestin, jossa asiakasta pyydetään arvioimaan kokemuksiaan palvelusta. Tekstiviestiä ei lähetetä kaikille asiakkaille, vaan viesti lähtee satunnaisotannalla. Tekstiviesti sisältää linkin lyhyeen kyselyyn, jossa asiakas arvioi suosittelun todennäköisyyttä 10-portaisella NPS-mittarilla. Asiakas voi halutessaan antaa avoimen palautteen arvionsa tueksi.

Toimipisteet ja yhteystiedot

Naistentautien vastuuhenkilö

Päivi Liesipuro

Palveluesimies

paivi.liesipuro@kymenhva.fi

040 675 8781

Takaisin ylös