Siirry sisältöön

Syystalven kausirokotukset aloitetaan Kymenlaaksossa tämänhetkisen aikataulun mukaan 13.11.2023. Joukkorokotuskierroksella tarjotaan vakavilta influenssa- ja koronataudeilta suojaavia rokotteita sekä pneumokokkirokotetta. Rokotteita tarjotaan henkilöille, jotka kuuluvat edellä mainittujen tautien riskiryhmiin ja henkilöille, joille on annettujen kriteerien mukaisesti muin tavoin hyötyä rokotteesta. Kaikki kolme rokotetta voi ottaa samalla käynnillä.

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvan maksuttoman pneumokokkirokotteen kohderyhmiä on hiljattain laajennettu astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastaviin 65–84-vuotiaisiin sekä alle 75-vuotiasiin voimakkaasti immuunipuutteisiin henkilöihin. Aiemmin rokotetta on tarjottu maksuttomana pääasiassa alle 5-vuotiaille lapsille.

Lisäksi maksutonta influenssarokotetta tarjotaan tänä syystalvena myös henkilöille, jotka ovat suuressa riskissä saada lintuinfluenssatartunnan. Näitä henkilöitä ovat esimerkiksi siipikarjan kanssa työskentelevät.

Kymenlaakson rokotuspisteiltä on jo tiedusteltu kausirokotteita. Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa pyytää asukkailta malttia, sillä influenssa- ja koronarokotteiden teho on parhaimmillaan myöhemmin syksyllä otettuna.

– Influenssakausi ei ole vielä alkanut ja koronaepidemiakin on rauhallinen. Rokotteet ovat tehokkaimmillaan, kun ne otetaan mahdollisimman lähellä epidemian huippua, joka koittaa tyypillisesti vuodenvaihteen tienoilla. Tästäkin syystä kausirokotusten antaminen aloitetaan meillä marraskuussa, Mäntymaa sanoo.

– On kuitenkin mukava havaita, että kymenlaaksolaiset ovat innokkaita tulemaan rokotukseen. Suosittelen ottamaan kaikki rokotukset samalla vaivalla yhdellä käynnillä.

Mäntymaa muistuttaa lisäksi, että epidemian kehittymistä seurataan Kymenlaaksossa tarkasti.

Rokotusjärjestelyjen tarkat tiedot annetaan syksyllä

Influenssa- korona- ja pneumokokkirokotteita tullaan antamaan sekä ajanvarauksella että walk in -periaatteella Kouvolan keskustassa, Keltakankaalla, Kuusankoskella, Elimäellä, Jaalassa, Pyhtäällä, Kotkan Karhulassa, Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella. Ajan korona-, influenssa- tai pneumokokkirokotukseen voi varata myöhemmin sähköisesti.

Tarkemmat tiedot rokoteaikojen ajanvarauksen avaamisesta, rokotuspaikoista ja walk in -rokotusten aikataulusta tiedotetaan lokakuun aikana. Kaikkien rokotteiden kohderyhmät ovat nähtävillä Kymenlaakson hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Takaisin ylös