Siirry sisältöön

Yhteydenotto hammashoitolaan

Suun ja hampaiston tutkimukset ja tarkastukset, sairauksien hoito sekä yksilöllinen ehkäisevä hoito ja neuvonta tehdään hammaslääkäreiden ja suuhygienistien vastaanotoilla.

Tältä sivulta voit lukea, miten ja milloin voit ottaa yhteyttä Kymenlaakson hammashoitoloihin. Huomioithan, että voit varata ajan mihin tahansa hyvinvointialueemme hammashoitolaan. Tämä voi nopeuttaa pääsyäsi hoitoon.

Ennen vastaanotolle tuloa, tulostathan esitietolomakkeen ja tuot sen täytettynä mukanasi hammashoitokäynnille.

Varatusta hoitoajasta saat tekstiviestillä muistutuksen kaksi päivää ennen varattua hoitoaikaa.

Pyhtään hammashoitolapalvelut

Tälle sivulle kootut ohjeet koskevat Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän ja Virolahden kuntien asukkaita. Mikäli asut Pyhtäällä tai olet valinnut Pyhtään kunnan terveyspalvelut, löydät ohjeet asiointiin osoitteesta www.terveys.pyhtaa.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Varaa aika puhelimitse

Suun terveydenhuollon puhelinajanvaraus palvelee arkisin klo 7-16. Voit halutessasi jättää myös takaisinsoittopyynnön arkisin klo 7-14. Soittaessasi nauhoite ohjeistaa, miten se tehdään. Kun olet jättänyt soittopyynnön, kuuntele nauha loppuun asti kunnes puhelu katkeaa, jotta pyyntösi rekisteröityy. Sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. Takaisinsoitot soitetaan pääsääntöisesti saman päivän aikana.

Huomioithan, että takaisinsoittopyyntöösi reagoidaan vain kahdesti: jos et vastaa ensimmäiseen puheluun, sinulle soitetaan uudestaan. Jos et vastaa toiseenkaan puheluun, sinulle ei enää soiteta ja sinun on jätettävä uusi takaisinsoittopyyntö. Jos sinulla on salattu numero, et voi jättää takaisinsoittopyyntöä.

Puhelinpalveluissamme on eniten liikennettä tyypillisesti alkuviikosta ja aikaisin aamulla. Suosittelemmekin hyödyntämään puhelinasioinnin aukioloaikoja laajasti. Puhelu maksaa operaattorisi määrittämän paikallispuhelumaksun hinnan, eikä puhelusta veloiteta lisämaksuja.

Suun terveydenhuollon ajanvaraus puhelimessa

Suun terveydenhuollon puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 7-16. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 7-14.

Soita 05 220 2200

Kuulovammaisten tekstiviestilinja

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä viesti 050 902 4019

Suun terveydenhuollon livechat

Suun terveydenhuollon livechat-palvelussa voit keskustella reaaliaikaisesti suun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Chat-palvelu on auki arkisin klo 9-14.

Chat-palvelussa voit asioida

Sen käyttäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista, kuten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Vastaanottoajan peruminen ja siirtäminen

Ajan peruminen sähköisesti

Useimpia aikoja on mahdollista perua sähköisesti. Voit peruuttaa sähköisesti muun muassa hammaslääkärille varatun tutkimus- ja vastaanottoajan.

Asioi sähköisesti(siirryt toiseen palveluun)

Ajan peruminen tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti, jossa kerrot sen henkilön nimen ja syntymäajan, jota varaus koskee, sekä peruttavan ajan päivämäärän, kellonajan ja hammashoitolan. Tekstiviestiperuutus on mahdollista tehdä ympärivuorokauden jokaisena viikonpäivänä.

Lähetä tekstiviesti 050 902 4019

Ajan peruminen puhelimitse

Vastaanottoajan voi perua myös puhelimitse soittamalla suun terveydenhuollon asiointi- ja ajanvarausnumeroon.

Soita 05 220 2200

Vastaanottoaika tulee peruuttaa vuorokausi eli 24 tuntia ennen varattua aikaa, jotta aika katsotaan perutuksi. Tekstiviestiperuutus on mahdollista tehdä ympäri vuorokauden jokaisena viikonpäivänä.

Peruminen on usein mahdollista myös sähköisen asioinnin kautta. Sähköisesti voi perua seuraavia varattuja aikoja:

Sähköisen asioinnin kautta ei voi perua:

Hammaslääkäripäivystys

Hammaslääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa tarvitseville särkypotilaille ja välitöntä hammaslääkärin apua vaativiin vaivoihin. Päivystykseen on hakeuduttava välittömästi, jos potilaalla on hengitys- tai nielemisvaikeuksia.

Kiireellisen hoidon kriteerejä ovat:

Virka-aikana hammaslääkäripäivystys palvelee Haminan ja Kouvolan hammashoitoloissa ja Kotkassa Karhulan hammashoitolassa. Arki-iltoina klo 16-21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 8-21 hammaslääkäripäivystys palvelee Kymenlaakson keskussairaalassa.

Ota yhteyttä hammaslääkäripäivystykseen

Virka-aikana

Arkisin klo 7-16 hammaslääkäripäivystykseen saa yhteyden suun terveydenhuollon ajanvarausnumerosta. Älä valitse takaisinsoittoa, vaan jää odottamaan linjalle.

Soita 05 220 2200

Virka-aikojen ulkopuolella

Arkisin klo 16-21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 8-21 hammaslääkäripäivystykseen saa yhteyden Päivystysavusta.

Soita Päivystysapuun 116117

Suusairauksien yöpäivystys

Suusairauksien yöpäivystys toimii klo 21-07 Meilahden yhteispäivystyksessä, suu- ja leukakirurgian päivystyksen yhteydessä osoitteessa Haartmaninkatu 4, Helsinki. Yöpäivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden hoitoa ei voida lääketieteellisin perustein siirtää seuraavalle päivälle perusterveydenhuoltoon.

Suusairauksien yöpäivystys toimii lääketieteellisen kiireellisyysperiaatteen mukaisesti. Ennen hakeutumista yöpäivystykseen soitetaan ensin Päivystysapuun p. 116117 tai Meilahden yhteispäivystykseen p. 09 471 71 120.

Hammashoitoloiden yhteystiedot

Katso myös

Takaisin ylös