Siirry sisältöön

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvonnasta apua päihdeongelmaan

Jos oma päihteidenkäyttösi askarruttaa sinua, ota ensin yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvontaan. Tarjoamme apua ja tukea sekä tarvittaessa ohjaamme sinut tilanteeseesi parhaiten sopivan palvelun piiriin.

Ota yhteyttä puhelimitse

Ota yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvontaan, jos olet huolissasi omasta tai läheistesi mielenterveydestä tai päihteidenkäytöstä. Palvelemme arkisin klo 7-18.

Soita 05 220 2150

Keskustele chatissa

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden chatissa voit keskustella nimettömästi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos sinulla on huoli omasta tai läheisen mielenterveydestä, päihteidenkäytöstä tai rahapelaamisesta. Palvelemme arkisin klo 9-14.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen chat

Asioi sähköisesti

Jos oma tilanne askarruttaa, voit ottaa yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontaan Asiointipalvelussa tai täyttää itsearviontilomakkeen.

Siirry Asiointipalveluun

Varatun ajan peruminen

Voit peruuttaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvonnan kautta varatun ajan tekstiviestitse. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika sekä varatun ajan ajankohta (pvm + klo). Jos sinulla on jo olemassa oleva hoitosuhde esimerkiksi poliklinikalla, otathan varattuihin aikoihin liittyvissä asioissa suoraan sinua hoitavaan yksikköön.

Lähetä viesti 045 7395 9144

Matalan kynnyksen päihderyhmä Matkalla muutokseen

Tukea päihteiden käytön hallintaan voi saada myös ryhmästä.

Matkalla muutokseen -ryhmä on tarkoitettu kaikille, jos sinulla on halua, tavoitteita ja toiveita saada päihteiden käyttö hallintaan. Ryhmä on maksuton, eikä siihen osallistuakseen tarvitse lähetettä tai diagnoosia. Tule mukaan, jos haluat saada muutosta päihteiden käyttöösi.

Katso seuraavat ryhmät ja ohjeet ilmoittautumiseen

Matkalla muutokseen -ryhmän aloitustapaaminen

ma 9.10. klo 12:00
Hiljainen huone, Ratamokeskus
Ruskeasuonkatu 3, 45100 Kouvola

Matkalla muutokseen -ryhmän aloitustapaaminen

ti 10.10. klo 10:00
Toukolantie 4, 48210 Kotka

Sosiaali- ja terveysneuvontaa päihteiden käyttäjille – tule käymään PISTEellä

Sosiaali- ja terveysneuvonta PISTE on paikka, jonne voit tulla kysymään arkielämään tai terveyteen liittyvistä asioista, halutessasi myös anonyymisti. Ajanvarausta ei tarvita. PISTEeltä sinut ohjataan halutessasi oikean palvelun piiriin tai aloitetaan hoitosuhde. Paikan päällä on myös mahdollista vaihtaa käytetyt neulat puhtaisiin tai pikatestata C-hepatiittia.

Paikalla on aina sairaanhoitaja. Kotkan ja Kouvolan PISTEillä käy säännöllisesti myös kokemusasiantuntija ja sosiaalityöntekijä. PISTE on matalan kynnyksen palvelu päihteitä ongelmallisesti käyttäville, joilla on haasteita sitoutua mihinkään tiettyyn mielenterveyspalveluun.

PISTEen yhteystiedot ja toimipisteet

Takaisin ylös