Siirry sisältöön

Hyvinvointivalmentajaan voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä

Hyvinvointivalmentajat ovat apunasi, jos tarvitset tukea elämäntapamuutokseen. Voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä hyvinvointivalmentajiin, jos olet täyttänyt 18 vuotta ja kaipaat apua ravitsemukseen, liikuntaan, painonpudotukseen, uneen tai tupakoinnin tai nikotiinituotteiden lopettamiseen liittyvissä asioissa.

Hyvinvointivalmentaja kartoittaa vastaanotolla nykytilanteesi, tekee erilaisia mittauksia ja käy läpi tavoitteesi elintapamuutokselle sekä keinot päästä tavoitteisiin. Hyvinvointivalmentaja on tukenasi matkalla elintapamuutokseen. Hyvinvointivalmentajan vastaanotto on terveyden edistämistä, ei sairauden hoitoa.

Hyvinvointivalmentajien vastaanotot ovat pääsääntöisesti terveysasemien yhteydessä. Käynti on maksuton, eikä vaadi erillistä lähetettä.

Varaa aika hyvinvointivalmentajalle

Voit varata ajan hyvinvointivalmentajalle digitaalisesti tai puhelimitse.

Ajanvaraus digitaalisesti

Digitaalinen ajanvaraus onnistuu asiointipalvelu Hyviksen kautta. Valitse kirjautumisen jälkeen > Ajanvaraus > Siirry ajanvaraukseen > Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Voit myös tarkastella, perua tai muuttaa varaustasi.

Voit myös täyttää terveystarkastuksen Omaolo-palvelussa. Kun olet täyttänyt terveystarkastuksen, Omaolo katsoo antamiesi terveystietojen perusteella sopivimman hoitopolun sinulle. Omaolon arvion perusteella saat tarvittaessa mahdollisuuden digitaaliseen ajanvaraukseen joko hyvinvointivalmentajalle tai terveysaseman sairaanhoitajalle. Jos vapaita aikoja ei löydy ja vastauksien perusteella hyötyisit ammattilaisen tuesta, voit lähettää tulokset ammattilaiselle, joka on yhteydessä sinuun lähiaikoina. Voit myös tallettaa terveystarkastuksen itsellesi ja aloittaa itsenäisesti Omaolon hyvinvointivalmennukset elin- ja elämäntapamuutoksiin.

Asiointipalvelu Hyvis

Digitaalisessa asiointipalvelussa voit varata aikoja hoitajille ja laboratorioon ja täyttää esitietolomakkeita.

Asioi sähköisesti

Tee sähköinen terveystarkastus

Voit tehdä sähköisen terveystarkastuksen Omaolossa. Vastauksesi perusteella saat tietoa elintavoistasi ja hyvinvoinnistasi.

Siirry Omaoloon

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli et voi käyttää digitaalisia palveluita, saat varattua ajan puhelimitse terveysasemien puhelinpalvelusta.

Terveysasemien asiointi ja ajanvaraus

Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisten tekstiviestilinja

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä tekstiviesti 050 902 4017

Hyvinvointivalmentajat

Heidi Vihervaara

Terveydenhoitaja

Pohjois-Kymenlaakso

hyvinvointivalmentajat@kymenhva.fi

Maija Palmroth

Sairaanhoitaja

Etelä-Kymenlaakso

hyvinvointivalmentajat@kymenhva.fi

Palvelun vastuuhenkilöt

Iina Hirvilahti

Palveluesimies

040 773 2694

Katja Ojala

Palveluesimies

040 651 5487

Takaisin ylös