Työttömät
Kun kaipaat tukea työllistymiseesi, Kymenlaakson hyvinvointialueen työelämäpalvelut yhteistyökumppaneineen ovat apunasi.

Sisällysluettelo
- Työelämäpalvelut Kymenlaaksossa
- Asiakkaana Monialaisessa työelämäpalvelussa
- Monialaisen työelämäpalvelun esite ja yhteystiedot
- Kuntouttava työtoiminta
- Työkyvyn tuki
- Työttömien terveystarkastukset
- Palkkatukityöllistäminen Kymenlaakson hyvinvointialueen yksiköissä
- Helmi-työhönvalmennus
- Työelämäpalveluiden toimipisteet ja yhteystiedot
Työelämäpalvelut Kymenlaaksossa
Työttömyys voi pitkittyä monista eri syistä. Kun kaipaat tukea työllistymiseesi, Kymenlaakson hyvinvointialueen työelämäpalvelut yhteistyökumppaneineen ovat apunasi. Monialaisessa työelämäpalvelussa sinua palvelevat sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan ammattilaiset sekä TE-asiantuntijat. Rakennamme yhdessä kanssasi juuri sinulle sopivan palvelupolun, joka tukee etenemistäsi kohti omia tavoitteitasi – työhön, koulutukseen tai muihin tarpeisiisi sopiviin palveluihin. Palvelukokonaisuuteesi voi kuulua Kymenlaakson hyvinvointialueen, TE-toimiston, Kelan ja muiden yhteistyökumppaneidemme palveluja, kuten
- ohjaus ja neuvonta
- sosiaaliohjaus ja sosiaalityö
- kuntouttava työtoiminta
- yksilövalmennus
- työkyvyn ja terveydentilan selvittely
- kuntoutus
- TE-palvelut
- työkokeilu
- palkkatuettu työ
- koulutus
- työhönvalmennus
- työn etsintä
Monialaisessa työelämäpalvelussa tarjoamme tukea myös palveluntuottajille ja työnantajille työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä.
Asiakkaana Monialaisessa työelämäpalvelussa
TE-toimiston, Kelan tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat ohjata sinut Monialaisen työelämäpalvelun asiakkaaksi. Voit myös itse ottaa yhteyttä meihin. Toimipaikoissamme Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa tapaat sosiaalityöntekijääsi, sosiaaliohjaajaasi, TE-asiantuntijaasi sekä muita toimijoita.
Teemme kanssasi palvelutarpeen arvioinnin sekä suunnitelman, jossa sovimme sinun tarpeidesi mukaisista työllistymistä edistävistä palveluista ja sosiaalipalveluista. Seuraamme yhdessä etenemistäsi omalla työllistymisen polullasi ja tuemme sinua tarpeidesi mukaisesti.
Monialaisen työelämäpalvelun esite ja yhteystiedot
Hanna Ahtiainen
Johtava sosiaalityöntekijä
Työelämäpalvelut
Kuntouttava työtoiminta
Monialaisessa työelämäpalvelussa palvelukokonaisuuteesi voi kuulua kuntouttava työtoiminta. Se on sosiaalipalvelu, jonka tavoitteena on parantaa pitkään työttömänä olleen henkilön työllistymismahdollisuuksia ja elämänhallintaa. Sosiaalityöntekijäsi tai sosiaaliohjaajasi sopii kanssasi kuntouttavasta työtoiminnasta. Tukenasi voi toimia myös yksilövalmentaja, joka auttaa sinulle sopivan työtoimintapaikan löytämisessä, palvelun aloittamisessa ja palvelun aikana tarpeesi mukaan.
Voit osallistua kuntouttavaan työtoimintaan 1-4 päivänä viikossa, 4-8 tuntia päivässä, vähintään 3 kuukauden jakson ajan. Työtehtävät räätälöidään yhdessä kanssasi sinun tilanteeseesi, työ- ja toimintakykyysi, osaamiseesi ja tavoitteisiisi sopiviksi. Kuntouttavaan työtoimintaan voit osallistua useissa erilaisissa työtoimintapaikoissa.
Kysy lisätietoa kuntouttavasta työtoiminnasta
Liisi Hietanen
Kuntouttavan työtoiminnan koordinaattori
Työelämäpalvelut
Työkyvyn tuki
Terveydelliset haasteet voivat hankaloittaa työllistymistä. Monialaisessa työelämäpalvelussa terveydenhuollon ammattilaiset, kuten terveydenhoitaja, fysioterapeutti ja lääkäri, selvittelevät kanssasi terveydentilaasi ja työkykyäsi osana työllistymisen tai kouluttautumisen polkuasi.
Tarvittavien tutkimusten, hoitojen ja kuntoutustoimien suunnittelussa huomioimme tilanteesi kokonaisvaltaisesti.
Työttömien terveystarkastukset
Työttömällä on oikeus maksuttomaan terveystarkastukseen, joka järjestetään terveydenhoitajan vastaanotolla. Tarkastusten tarkoituksena on arvioida ja vahvistaa työttömien terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä.
Terveystarkastus sisältää terveydentilan kartoituksen, sekä ohjausta ja neuvontaa elintapasairauksien ehkäisyyn. Terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.
Voit varata itse soittoajan terveydenhoitajalle. Palvelu toimii tällä hetkellä ainoastaan puhelinajanvarauksen kautta. Työelämäpalvelusta sinut voidaan ohjata terveystarkastukseen lähetteellä.
Tukea yrityksille ja työnantajille
Kaipaatko tukea rekrytointiin? Mitä tarkoittaa työn räätälöinti ja muokkaaminen?
Kuuluuko yrityksesi arvomaailmaan työelämän monimuotoisuus?
Miltä kuulostaisi työntekijä, joka tuo osan palkkarahoista tullessaan?
Monialaisen työelämäpalvelun yrityskoordinaattori tarjoaa yrityksille ja työnantajille asiantuntemusta, välineitä ja palvelua erilaisissa työllistämiseen liittyvissä asioissa, kuten
- osatyökykyisten ja pitkään työttömänä olleiden työnhakijoiden työllistäminen
- työkokeilun ja palkkatukityöllistämisen tuki ja ohjaus
- työn muokkaaminen ja räätälöinti esimerkiksi Ratko-mallia hyödyntäen. Ratko-menetelmä tarjoaa keinoja työn analysoimiseen, järjestämiseen ja muotoiluun.
- yritysten rekrytoinnin tuki työvoiman saatavuusongelmissa
- yrityksen ja työyhteisön monimuotoisuuden lisääminen
- yritysvierailut
Yrityskoordinaattorin palvelut ovat työnantajille maksuttomia.
Ota yhteyttä, ratkotaan yhdessä työelämän kohtaanto-ongelmaa.
Palkkatukityöllistäminen Kymenlaakson hyvinvointialueen yksiköissä
Kymenlaakson hyvinvointialueella voit työllistyä määräaikaiseen työsuhteeseen sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköihin palkkatuen turvin. TE-toimisto voi myöntää palkkatukea pitkään työtä hakeneille henkilöille, jotka ovat saaneet vähintään 300 päivää työmarkkinatukea, sekä nuorille alle 30-vuotiaille työttömille asiakkaille. Palkkatuen tarkoituksena on edistää työttömän henkilön työllistymistä.
Palkkatukitöihin työllistämme Kymenlaakson alueella asuvia työttömiä työnhakijoita, joilla on TE-toimiston vahvistama mahdollisuus palkkatukeen. Tarjolla on monipuolisia tehtäviä muun muassa hoiva- ja asumispalveluyksiköissä. Työtä voidaan muokata työkykyysi ja osaamiseesi sopiviksi – tässä sinun ja työyksikkösi tukena voi toimia yrityskoordinaattorimme.
Palkkatukityössä työsuhteen pituus on useimmiten 8 kuukautta ja työaika vähintään 18 tuntia viikossa. Työstä maksetaan työehtosopimuksen mukainen palkka. Työsuhde voi alkaa vasta sen jälkeen, kun TE-toimisto on vahvistanut työnhakijan mahdollisuuden palkkatukeen. Mikäli palkkatukityö Kymenlaakson hyvinvointialueella kiinnostaa sinua, ole ensin yhteydessä TE-toimistoon palkkatukimahdollisuutesi selvittämiseksi.
Lisätietoja palkkatukityöllistämisestä saat:
Helmi-työhönvalmennus
Kiinnostaisivatko sinua työtehtävät lounaskahvilassa tai autopesulassa? Kymenlaakson hyvinvointialueen Helmi-työhönvalmennusyksiköissä voit kartuttaa työelämätaitojasi motivoivissa, kannustavissa ja aidoissa toimintaympäristöissä Kouvolassa. Työtehtävät räätälöidään aina yksilöllisten tarpeidesi, osaamisesi, työ- ja toimintakykysi sekä tavoitteidesi mukaisesti, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta alalta.
Helmissä voit toimia palkkatukityössä, työkokeilussa, opiskelijana työharjoittelussa, kuntouttavassa työtoiminnassa tai sosiaalihuoltolain mukaisessa työtoiminnassa. Tukena omalla työhön tai koulutukseen suuntaavalla polullasi toimivat ammatilliset ohjaajat. Palkkatukityössä sinulla on mahdollisuus vahvistaa työkokemustasi Helmi-yksiköiden lisäksi jollakin toisella työnantajalla – tämän työelämäyhteyden luomisessa apunasi toimii yrityskoordinaattori.
Helmi Fresh (Hallituskatu 7 B, Kouvola) on kaikille avoin lounaskahvila, jossa työtehtäviäsi voivat olla esimerkiksi
- ruoan esivalmistelut / valmistaminen
- leipominen
- kassatyöskentely
- asiakaspalvelu
- kahvilatuotteiden ja lounasruoan esille laitto
- astiahuolto
- puhtaanapito
- tarvikekuormien purkaminen ja hyllyttäminen
- omavalvonta
- somistaminen
Helmi Autopesula (Korjalankatu 21, Kouvola) on kaikille avoin autopesula, jossa työtehtäviäsi voivat olla esimerkiksi
- auton pesu, kuivaus, vahaus
- auton sisätilojen puhdistus
- pesuhallin puhtaanapito
- työvälineiden huolto
- piha-alueen siisteydestä huolehtiminen
- asiakaspalvelu
Lisätietoja Helmi-työhönvalmennuksesta saat:
Työelämäpalveluiden toimipisteet ja yhteystiedot
Katso myös: