Siirry sisältöön

Keuhkosairauksien hoitaminen Kymenlaakson hyvinvointialueella

Epäily keuhkosairauksista alkaa yleensä terveysasemalla tai yksityisellä lääkäriasemalla. Joitakin lievempiä sairauksia, kuten lievää astmaa tai keuhkoahtaumatautia myös hoidetaan em. yksiköissä.

Keuhkosairauksien hoito tapahtuu kuitenkin pääsääntöisesti keuhkosairauksien poliklinikalla ja medisiinisellä osastolla 2 . Teemme erilaisia toimenpiteitä ja kliinisen fysiologian tutkimuksia, ks. linkit yllä. Keuhkojen alueen kirurgista hoitoa vaativat potilaat hoidetaan pääsääntöisesti yliopistosairaalan thorax-kirurgisessa yksikössä keuhkolääkärin lähetteellä.

Keuhkosairauksien poliklinikka

Keuhkosairauksien poliklinikka toimii kahdessa toimipisteessä: Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa ja Ratamokeskuksessa Kouvolassa.

Poliklinikalla konsultoidaan keuhkosairauksia, tutkitaan ja hoidetaan tiettyjä sairausryhmiä.

Tyypillisiä keuhkosairauksien poliklinikalla hoidettavia sairausryhmiä ovat:

Osastohoito

Osastohoitoa vaativia keuhkopotilaita hoidetaan pääsääntöisesti Kymenlaakson keskussairaalan medisiinisellä osastolla 2. Erityistä seurantaa ja valvontaa vaativat potilaat hoidetaan valvontayksikössä, mutta potilaan hoitovastuu pysyy keuhkoklinikalla. Potilaita hoidetaan myös akuuttiyksikössä.


Töihin keuhkosairauksille

Työskentely  keuhkosairauksien yksikössä on monipuolista ja haastavaa. Tarjoamme hyvin strukturoidun keskussairaalavaiheen erikoistumisjakson keuhkoerikoistuville. Otamme yksikköömme mielellämme myös oppiin muun alan erikoistuvan.

Keuhkoerikoistumisesta voi olla hyötyä mm.

  • Yleislääketieteen
  • Työterveyshuollon
  • Sisätautien
  • Syöpätautien ja
  • Korva- nenä- kurkkutautien erikoistuvalle

Myös erikoistuneet kollegat ovat tervetulleita työskentelemään yksikköömme

Ota yhteyttä

Ville Koistinen

Keuhkosairauksien ylilääkäri

ville.koistinen@kymenhva.fi

Takaisin ylös