Siirry sisältöön

Testaa kotisi asumisturvallisuus

Voit kartoittaa kotisi turvallisuuden Turvallinen koti -testillä. Testin voi tehdä myös toisen puolesta.

Testin avulla voit auttaa itseäsi tai läheistäsi saavuttamaan paremman asumisturvallisuuden. Vastausten avulla voidaan eliminoida riskitekijöitä, jotka pahimmassa tapauksessa voivat merkitä ihmishengen menetystä.

Testin tekemisen jälkeen voit tutustua pelastuslaitoksen paloturvallisuusoppaisiin ja halutessasi täyttää itsearviointilomakkeen, jonka voit lähettää pelastuslaitokselle. Testin tulosten ollessa hälyttäviä ohjataan sinut täyttämään tarkemmat yhteystiedot ja toimittamaan testin tulokset alueen pelastuslaitokselle.

Jos sinulla on testin perusteella tai muista tekijöistä johtuen huoli omasta tai läheisesi asumisen turvallisuudesta, voit myös ottaa suoraan yhteyttä Kymenlaakson pelastuslaitokseen tai hyvinvointialueen sosiaalihuollon asiakasneuvontaan. Hätätilanteissa soita 112.

Testi on kohdennettu Kymenlaakson maakuntaan. Mikäli asut Kymenlaakson maakunnan ulkopuolella ja olet kiinnostunut kodin ja asumisympäristön turvallisuuteen liittyvistä asioista, tutustu oman alueesi sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuslaitoksen materiaaleihin.

Paloturvallisuusoppaat

Lisätietoa kodin paloturvallisuusasioista löydät Kymenlaakson pelastuslaitoksen paloturvallisuusoppaista. Oppaat on laadittu erilaisille asumismuodoille, ja niissä on käytännöllisiä ohjeita turvallisuuden lisäämiseksi omassa kodissa ja taloyhtiöiden yleisissä tiloissa. Jokaisessa oppaassa on myös toimintaohjeet yleisen vaaramerkin soidessa ja tulipalon sattuessa.

Pientalon paloturvallisuusopas(siirryt toiseen palveluun)
Pientalojen (esim. omakoti- tai paritalot) opas toimii tarkistuslistana ja antaa hyödyllistä lisätietoa paloturvallisuuden varmistamisesta. Oppaasta löydät tietoa mm. hätäpoistumisreiteistä talon jokaisesta kerroksesta sekä tulisijojen ja savuhormien kunnossapidon tärkeydestä.

Kerrostalon paloturvallisuusopas(siirryt toiseen palveluun)
Kerrostalojen opas antaa hyödyllistä lisätietoa paloturvallisuuden varmistamisesta sekä sisältää asunnon paloturvallisuuden itsearviointilomakkeen. Oppaasta löydät mm. vinkkejä turvallisista arjen ratkaisuista omassa asunnossa sekä ohjeita koskien kerrostalojen yleisiä tiloja. Opas sopii paitsi kerrostalon asukkaille, myös taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.

Rivitalon paloturvallisuusopas(siirryt toiseen palveluun)
Rivitalojen opas antaa hyödyllistä lisätietoa paloturvallisuuden varmistamisesta sekä sisältää asunnon paloturvallisuuden itsearviointilomakkeen. Oppaasta löydät mm. vinkkejä turvallisista arjen ratkaisuista omassa asunnossa sekä ohjeita koskien rivitalon yhteisiä piha-alueita. Opas sopii paitsi rivitalon asukkaille, myös taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.

Takaisin ylös