Siirry sisältöön

KymenHVA mobiili

KymenHVA mobiili -sovellus kokoaa hyvinvointialueen palveluihin liittyvät tiedot yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löytyvät tärkeimmät yhteystiedot ja pikalinkit palveluihin, ajankohtaiset uutiset, virtuaalimallinnukset sairaaloistamme, sekä reittiopas, joka toimii apunasi, jos olet matkustamassa toimipisteisiimme bussilla. Sovelluksen hakutoiminnossa auttaa chatbot, joka tarjoaa vastauksia moniin kysymyksiin ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin eri verkkopalveluihin.

Sovelluksen käyttö ei edellytä vahvaa tunnistautumista, eikä sovellus kerää tai tallenna henkilötietoja tai sijaintiin ja liikkumiseen liittyviä tietoja.

Lataa KymenHVA mobiili maksutta sovelluskaupoista


KymenHVA asiointi

KymenHVA asiointi -sovellus on digitaalinen asiointipalvelu, joka välittää sairauteesi ja vointiisi liittyviä tietoja sinun ja terveydenhuollon ammattilaisen välillä. Asiointi -sovelluksen käyttö edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista.

KymenHVA asiointi -sovelluksessa sinun on mahdollista nähdä hoidon kannalta merkittäviä tietoja, kuten terveyspalveluihin varattuja aikoja. Asiakkaana pääset tarkastelemaan terveyspalveluun varatun ajan tietoja, käyntiohjeita, sekä tutustumaan etukäteen 3D-mallinnuksiin Kymenlaakson keskussairaalasta ja Ratamokeskuksesta.

Sovelluksen avulla voidaan myös kerätä tietoja ammattilaisen käyttöön esimerkiksi Omavointi-kyselyjen, kuten esitieto-, elämänlaatu-, oire- ja potilastyytyväisyyskyselyjen avulla.

Sovelluksesta löytyvät myös muun muassa hyvinvointialueen chat-palvelu, lääkehaku ja lääkkeiden saatavuuden tiedot, sekä linkkejä muihin alueellisiin ja kansallisiin palveluihin.

Lataa KymenHVA asiointi maksutta sovelluskaupoista


KymenHVA hoitopolut

KymenHVA hoitopolut on digitaalinen hoitopolkusovellus, jonka avulla pääset seuraamaan hoitoasi koskevia tietoja paikasta ja ajasta riippumatta ja näet reaaliaikaisesti hoitopolun tapahtumat ja etenemisesi hoitopolulla. Hoitopolkusovelluksessa näet ajanvarauksesi tiedot ja pääset täyttämään hoitosi kannalta tarvittavat esitietolomakkeet itse sovelluksessa.

Tällä hetkellä hoitopolkusovellus on käytössä seuraavissa potilasryhmissä:

 1. Rytminsiirtopotilaan digihoitopolku. Vastuuyksikkö on sydänkeskus.
 2. Rintasyöpäpotilaan digihoitopolku. Vastuuyksiköitä ovat kirurgian poliklinikka ja syöpätautien poliklinikka.
 3. Päiväkirurgian leikkauspotilaan digihoitopolku. Vastuuyksikkö on leikkausosasto / päiväkirurgia.
 4. Raskauden keskeytyksen digihoitopolku. Vastuuyksikkö on naistentautien poliklinikka.
 5. Luustopolku otetaan käyttöön syyskuussa 2023. Vastuuhenkilöitä ovat luustohoitajat.

Uusia digitaalisia hoitopolkuja on tulossa sovellukseen syksyllä 2023:

Miksi suosittelemme hoitopolkusovelluksen käyttämistä hoidon tukena?

 1. Pääset tutustumaan koko hoitopolkuun alusta loppuun. Hoitopolku on sinun polkusi kotoa sairaalaan ja takaisin kotiin.
 2. Kun käytät KymenHVA hoitopolut -sovellusta hoitosi tukena, olet oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja oikein valmistutuneena. Hoitosi on sujuvaa ja sovelluksen kautta hoitoyksikön ammattilainen voi ennakoida ja räätälöidä hoitoasi yksilöllisesti.
 3. Kun olet liittynyt hoitopolulle, näet aikajanalla digitaalisen hoitopolkusi. Aikajana tukee hoitoasi ja saat sen kautta kaiken tiedon, joka liittyy tulevaan sairaalakäyntiisi, leikkaukseen tai hoitoosi. Aikajanalla saat luettavaksi, kuitattavaksi, täytettäväksi ja lähetettäväksi erilaisia hoitoosi liittyviä lomakkeista ja kyselylomakkeita. Täytä esitietolomakkeet ja kyselyt pyydetyssä ajassa, niin hoitosi on sujuvaa. Aikajanalle tulee tieto varattavista tai varatuista ajoista, saapumisohjeet sairaalaan ja tieto leikkausta edeltävistä ja leikkauksen jälkeisistä toiminnoista. Voit tutustua aikajanalla näkyviin vaiheisiin jo etukäteen. Kun olet tehnyt tai lukenut tarvittavat tehtävät, kuvakkeen väri muuttuu oranssista vihreäksi.
 4. Muistutustoiminto varmistaa, että teet asiat oikeaan aikaan hoitoasi tai toimenpidettä ajatellen.
 5. Sovelluksen viestijärjestelmän kautta voit tarvittaessa lähettää kiireettömiä viestejä, pyytää apua, neuvoja tai selvennystä hoitoasi koskeviin kysymyksiin. Hoitoyksikön ammattilaiset vastaavat viesteihin usein 1-3 arkipäivän kuluessa. Ammattilaiset voivat myös ottaa sinuun yhteyttä, jos on tarve tai hoitosi sitä vaatii.
 6. Sovellus auttaa sinua myös kotona. Kun kotiudut sairaalasta, sovellus on tukenasi vielä muutaman viikon, jotta kotihoito ja kuntoutuminen kotona sujuvat turvallisesti.

Miten saan hoitopolkusovelluksen käyttöön?

Ammattilainen rekisteröi sinut hoitopolulle ja lähettää tekstiviestin, jossa on latauslinkki ja ohjeet KymenHVA hoitopolut -sovelluksen lataamiseen. Voit ladata sovelluksen maksutta älypuhelimella tai tablettitietokoneella sovelluskaupasta. Sovellus ei vie älypuhelimestasi tai tablettitietokoneelta paljon tilaa ja on turvallinen ladata.

Hoitopolut-sovelluksen käyttö edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista ja ensimmäiseen kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnistautumisen jälkeen sovellukseen kirjaudutaan omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka luodaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

Tietojen käyttö

Kaikki hoitopolulle tuotettu tieto on suojattua, turvallista ja perustuu näyttöön ja suosituksiin. Antamiasi tietoja käyttävät vain hoitoon osallistuvat ammattilaiset.

Puolesta asiointi

Myös omainen tai omaishoitaja voi ottaa käyttöön KymenHVA hoitopolut -sovelluksen omaisensa puolesta. Hoitopolkua luodessa ammattilainen voi antaa oikeudet liittyä hoitopolulle tai voit itse jakaa hoitopolkusi sovelluksesta.

Puolesta asiointi edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista ja ensimmäiseen kirjautumiseen puolesta asioija tarvitsee verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Onko minun pakko käyttää hoitopolkusovellusta?

Hoitopolkusovelluksen käyttö on vapaaehtoista ja saat hoitoa samaan tapaan myös ilman sovellusta. Ammattilaiset näkevät, ettet ole ottanut sovellusta käyttöösi ja hoitoyksikkö on sinuun yhteydessä kirjeitse tai puhelimitse.

Lataa KymenHVA hoitopolut maksutta sovelluskaupoista

KymenHVA hoitopolut on digitaalinen hoitopolkusovellus, jonka avulla pääset seuraamaan hoitoasi koskevia tietoja paikasta ja ajasta riippumatta ja näet reaaliaikaisesti hoitopolun tapahtumat ja etenemisesi hoitopolulla.
Takaisin ylös