Siirry sisältöön

Liikkumisen tuki

Liikkumista tukevia palveluja järjestetään sosiaalihuoltolain mukaisesti. Niiden tarkoituksena on tukea itsenäisen elämän mahdollisuuksia omassa kodissa. Palvelun avulla mahdollistetaan kodin ulkopuolinen asiointi ja sosiaalisten kontaktien ylläpitäminen.  

Liikkumista tukevat palvelut ovat tarkoitettuja henkilölle, joka ei kykene itsenäisesti käyttämään julkisia liikennevälineitä sairauden, vamman tai muun vastaavanlaisen toimintakykyä alentavan syyn takia ja joka tarvitsee palvelua asioimisen tai muun jokapäiväiseen elämään kuuluvan tarpeen vuoksi.  

Liikkumisen tukea voidaan toteuttaa ohjauksena tai ohjattuna harjoitteluna palvelu- ja asiointiliikennettä hyödyntäen tai kuljetuspalveluna. Kuljetuspalvelua ei myönnetä henkilöille, joilla on mahdollisuus käyttää palvelu- tai asiointiliikennettä tai joka on oikeutettu kuljetuksiin tai niiden kustannusten korvaamiseen muun lain nojalla.

Jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta liikkumisen tuen palvelusta voit olla yhteydessä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta saat tietoa sosiaalipalveluista tai apua omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–14. Ajalla 1.–28.7. puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–12.

Soita 05 220 6000

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat

Sosiaalihuollon ammattilaiset vastaavat chatissa ti-to klo 13-15. Chat avautuu sivun alalaidan puhekuplaikonista. Valitse tai etsi ”Chat-palvelut” ja ”Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat”. Asiointi alkaa ilman tunnistautumista. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Varaa soittoaika asiointipalvelussa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Siirry asiointipalveluun

Kuljetuspalvelu

Kuljetuspalveluja kohdennetaan ensisijaisesti henkilöille, joilla on pitkäaikainen toimintakyvyn alenema ja joille välttämättömien asiointimatkojen kustannukset vaarantavat säännöllisen toimeentulon edellytykset.

Taksilla tehtäviä kuljetuspalvelumatkoja myönnetään enintään 8 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa.

Rintamaveteraaneille, sotainvalideille (haitta-aste vähintään 10%) ja sotilasinvalideille (haitta-aste vähintään 20%) voidaan myöntää kuljetuspalvelu ilman tulo- ja varallisuusharkintaa sekä matkojen omavastuuosuutta.

Kuljetuspalvelutarpeen arviointi

Omaolo-palveluarvion avulla saat suuntaa antavan arvion siitä, oletko oikeutettu liikkumista tukevaan palveluun. Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalveluhakemuksen voi täyttää joko sähköisesti tai lomakkeen avulla. Tulostettavasta lomakkeesta löydät myös ohjeet sen lähettämiseen.

Tutustu myös Liikkumista tukevat palvelut -soveltamisohjeisiin.

Omaolo

Omaolo-palveluarvion avulla saat suuntaa antavan arvion siitä, oletko oikeutettu liikkumista tukevaan palveluun.

Siirry Omaoloon

Kuljetuspalvelun myöntämisen ohjeelliset tulo- ja varallisuusrajat Kymenlaaksossa

Yksin asuva                                            tulot 1 200€/kk (brutto)    talletukset 7 000 €
Yhteistaloudessa asuva                    tulot 2 300€/kk (brutto)    talletukset 10 000€

Takaisin ylös