Siirry sisältöön

Tukisuhdetoiminta on osa perheiden sosiaalipalvelua

Tukisuhteen tavoitteena on vaikuttaa myönteisesti lapsen ja nuoren elämään, edistää kasvua ja kehitystä ja ennaltaehkäistä näihin liittyviä vaikeuksia. Tukisuhdetoiminnan järjestämisestä vastaa sosiaaliohjaaja, mutta tukisuhdetoiminnassa tärkeässä roolissa ovat vapaaehtoiset tukihenkilöt ja tukiperheet.

Sitoutunut, kuunteleva ja arvostava rinnalla kulkeva ihminen on lapselle tai nuorelle merkittävä tuki. Tukihenkilöt ja -perheet voivat esimerkiksi auttaa nuorta vahvistamaan sosiaalisia taitoja. Tukisuhde on apuna myös lapsen vanhempien jaksamisessa, kun tukihenkilö tai -perhe jakaa lapsen vanhempien kanssa hoito- ja kasvatusvastuuta.

Tarve tukiperheelle tai tukihenkilölle?

Tukiperheen tai tukihenkilön myöntämisestä vastaa lapsen omatyöntekijä perheiden sosiaalityössä tai lastensuojelussa. Toiminta on suunnitelmallista, ohjattua ja tavoitteellista. Mikäli perheellä ei ole asiakkuutta perheiden sosiaalityössä tai lastensuojelussa, tee yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen. Myös perheen muu palvelu voi tehdä yhteydenoton perheen asiassa.

Tapaamiset lapsen tai nuoren kanssa

Jokainen tukisuhde on ainutkertainen ja persoonallinen vuorovaikutussuhde. Tapaamiskerroista laaditaan sopimus tukihenkilön tai tukiperheen kanssa.

Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta lapsen omassa elinympäristössä yhteisen tekemisen tai harrastuksen merkeissä. Tapaamiset ovat yleensä noin parin tunnin mittaisia ja tapaamisia voi olla esimerkiksi viikon tai kahden välein.

Tukiperhetoiminnassa tuettava lapsi osallistuu tukiperheen arkeen ja yöpyy tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tule meille tukihenkilöksi tai tukiperheeksi

Ole mukana luomassa lapsille ihania lapsuusmuistoja! Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena tukihenkilönä tai tukiperheenä ja haluat kuulla niistä lisää, ota meihin yhteyttä.

Kaipaamme vapaaehtoisen joukkoon erityisesti miespuolisia tukihenkilöitä pelaamaan palloa, kalastamaan ja touhuamaan alakouluikäisten poikien kanssa ns. äijien juttuja.

Katja Vierre

Tukisuhdetoiminnan koordinaattori

Hovioikeudenkatu 6, Kouvola

katja.vierre@kymenhva.fi

040 826 2131

Lapsi ja aikuinen makaamassa jalkapallonurmikolla.

Lue lisää tukisuhdetoiminnasta

Haluaisitko toimia vapaaehtoisena tukihenkilönä tai tukiperheenä? Tutustu tukihenkilöiden ja -perheiden edellytyksiin, katso seuraavat perehdytyskoulutuspäivät ja ole meihin yhteydessä.

Tietoa ja ohjeita tukiperheille ja -henkilöille

Mies ja poika halaavat.

Siirry tietopankkiin

Tukisuhdetoiminnassa mukana oleville tarkoitetut lisätiedot, kuten raportointiohjeet ja kulukorvauskäytännöt sekä ajankohtaiset tiedotteet löytyvät omalta sivultaan.

Takaisin ylös