Siirry sisältöön

Asunnon muutostyöt

Jos olet vaikeasti vammainen, voit hakea korvausta kustannuksiin, jotka aiheutuvat kotisi muutokseen liittyvistä töistä. Korvaamme asunnon muutokseen liittyvät kohtuulliset kustannukset silloin, kun muutokset ovat vamman tai sairauden vuoksi välttämättömiä, jotta voit suoriutua päivittäisistä toiminnoista vakituisessa kodissasi tai sen välittömässä lähiympäristössä.

Korvattavia muutostöitä ovat välttämättömät rakennustyöt, kuten

Korvattavia asuntoon kuuluvia välineitä ja laitteita ovat

Välineet, laitteet ja muut palvelut ja tukitoimet

Voit hakea korvausta päivittäisessä toiminnoissa tarvittavien välineiden, koneiden ja laitteiden hankkimisesta, joita tarvitset vamman tai sairautesi vuoksi arjessa. Korvaus maksetaan joko osittain tai kokonaan.

Voit saada korvausta tukitoimiin, jos tarvitset välineitä, koneita ja laitteita

Voit saada korvausta myös muihin palveluihin ja tukitoimiin, kuten esimerkiksi sopeutumisvalmennukseen tai ylimääräisiin vaate- ja erityisravintokustannuksiin.

Lääkinnälliseen kuntoutukseen myönnettäviin välineisiin ei myönnetä korvausta.

Vammaispalveluhakemus

Vammaispalveluhakemuksen voi täyttää joko sähköisesti tai lomakkeen avulla.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonta

Jos tarvitset neuvontaa ja ohjausta vammaispalveluista, ota yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan. Asiakasneuvonnassa on valikko. Valitse numero 3, kun haluat kysyä vammaispalveluista.

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan puhelinpalvelu

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta saat tietoa sosiaalipalveluista tai apua omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–14. Ajalla 1.–28.7. puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–12.

Soita 05 220 6000

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat

Sosiaalihuollon ammattilaiset vastaavat chatissa ti-to klo 13-15. Chat avautuu sivun alalaidan puhekuplaikonista. Valitse tai etsi ”Chat-palvelut” ja ”Sosiaalihuollon asiakasneuvonnan chat”. Asiointi alkaa ilman tunnistautumista. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Varaa soittoaika asiointipalvelussa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Siirry asiointipalveluun

Katso myös

Takaisin ylös