Asioi verkossa
Sähköisillä palveluilla saat nopeasti yhteyden sosiaali- ja terveyspalveluihin, varaat aikoja ja täytät esitietolomakkeita ja hakemuksia. Chat-palvelumme auttaa nopeasti oikean tiedon äärelle ympäri vuorokauden.

Verkossa saat meihin nopeasti yhteyden
Asiointipalveluidemme kautta saat nopeasti ja helposti yhteyden terveydenhuollon ammattilaisiimme. Suosittelemme hyödyntämään asiointipalveluita aina silloin, kun se on mahdollista.
Tältä sivulta löydät kootusti tietoa käytössämme olevia monipuolisista sähköisistä palveluista.
Kymenlaakson hyvinvointialueen Asiointipalvelut Hyvis & Kymenlaakson hyvinvointialueen Asiointipalvelu
Asiointipalveluiden käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Asiointipalvelu on käytössä Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden asukkaille. Jos sinulla on voimassa oleva turvakielto väestörekisterissä, ei asiointi sähköisissä palveluissa ole mahdollista.
Jos et ole aiemmin kirjautunut Hyvis-palveluun, tulee sinun kirjautua Hyvikseen ja hyväksyä palvelun käyttöehdot ja ottaa herätteet käyttöön. Tämän jälkeen sinun on mahdollista kirjautua ajanvarauspalveluun(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) suoraan.
Mitä asiointipalvelussa (Hyvis) voit tehdä
- Täyttää esitietoja ja ottaa yhteyttä osaan palveluistamme.
- Ajanvarauksessa voit varata ja tarkastella aikoja sekä siirtää ja perua niitä ajanvarauksia joihin tämä on mahdollistettu.
- Katsoa ja muokata omaa puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta
Mitä Kymenlaakson hyvinvointialueen asiointipalvelussa voit tehdä
- Täyttää diabeteksen riskitestin, mielialan- tai alkoholinkäytön-itsearvioinnin ja saada tilanteeseesi sopivan ohjeistuksen sekä aloittaa näihin liittyviä itsehoito-ohjelmia.
- Ottaa yhteyttä kiireettömässä terveysasiassa tai diabeteksen- mielenhyvinvoinnin tai päihdepalveluiden asioissa asiakasneuvontaan.
- Katsoa ja muokata omaa puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta
Yhteydenotto ja ilmoitukset
Voit tehdä verkossa yhteydenoton tai ilmoituksen sosiaalihuoltoon, kun olet huolissasi itsesi tai läheisesi hyvinvoinnista tai arjesta selviytymisestä. Palvelut eivät vaadi vahvaa tunnistautumista.
Suostumuksellinen yhteydenotto
Kun tarvitset apua itsellesi tai sinulla on avun tarpeessa olevan henkilön lupa yhteydenottoon, ota yhteyttä sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen.
Ota yhteyttäIlmoitus ilman henkilön suostumista
Jos et ole saanut avun tarpeessa olevalta henkilöltä suostumusta olla yhteydessä, tee ilmoitus sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä.
Tee ilmoitusLasten, nuorten ja perheiden Pyydä apua -palvelu
Kysymyksesi voi olla mikä tahansa; omaan tilanteeseesi tai perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen avun tai tuen tarpeeseen liittyvä.
Pyydä apuaOmaolo
Omaolossa sosiaali- ja terveyspalvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden. Omaolossa voit tehdä muun muassa oirearvioita. Vastausten perusteella saat omahoito-ohjeita tai sinut ohjataan sopivan palvelun piiriin, kuten esimerkiksi terveyskeskuksen vastaanotolle. Omaolon kautta saat tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen ja varattua ajan palveluihin sähköisen ajanvarauksen kautta.
Omaolon antamat suositukset ovat henkilökohtaisia. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.
Mitä Omaolossa voit tehdä
- Täyttää erilaisia oirearvioita.
- Arvioida palvelun ja tuen tarvetta.
- Terveys- ja hyvinvointitarkastuksen.
- Aloittaa hyvinvointivalmennuksia.
Muita hyödyllisiä sähköisen asioinnin palveluita
Sosiaalipalveluiden hakemukset
Lifecare Omapalvelussa voit tehdä sosiaalipalveluiden sähköisiä hakemuksia.
Lifecare OmapalveluNäytteenoton ajanvaraus
Laboratorionäytteenottoon tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete.
Näytteenoton ajanvarausTerapianavigaattori
Terapianavigaattori on osana mielenterveys- ja päihdepalveluihin liittyvää hoidon tarpeen arviota.
TerapianavigaattoriTerveyskylä
Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kaikille. Sisältöjä tuottavat sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijat yhdessä palvelun käyttäjien kanssa.
TerveyskyläOmavointi
Omavointi on hoitoosi liittyvä digitaalinen asiointipalvelu, joka välittää sairauteesi ja vointiisi liittyvää tietoa Sinua hoitavalle terveydenhuollon ammattilaiselle
OmavointiOmakanta
Omakannassa näet omat terveystiedot, laboratoriotulokset ja reseptit. Voit pyytää reseptin uusimista sekä antaa luovutusluvan omien tietojen luovuttamiseen.
OmakantaPuolesta asiointi sähköisissä palveluissa
Kymenlaakson hyvinvointialueella asiointipalvelussa puolesta asiointi on mahdollista ajanvarauspalvelussa ja rajatusti osassa asiointipalveluitamme. Ajanvarauspalvelussa voit varata ajan alle 12-vuotiaalle huollettavallesi tai yli 18-vuotiaan puolesta, jos sinulla on sähköinen Suomi.fi-valtuuksissa saatu puolesta-asiointi oikeus.
Toisen puolesta asiointia varten tarvitaan Digi- ja väestötietoviraston (DVV) Suomi.fi-valtuuksissa annettava valtuus. Kun kirjaudut asiointipalveluun ja haluat asioida toisen puolesta, oikeutesi tarkistetaan Suomi.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)-valtuuksien avulla väestötietojärjestelmästä ja valtuusrekisteristä. Suomi.fi puolesta asiointia hyödynnetään asiointipalveluissa sekä apteekkiasioinnissa ja terveydenhuollon omakannassa.
Muissa palveluissa, kuten puhelinpalveluissa, joissa Suomi.fi-palvelussa annettuja valtuuksia ei voida tarkistaa, tulee valtuusrekisteristä olla kirjallinen valtuutus terveys- tai sosiaalihuollon asioiden hoitoon. Alaikäisten lasten huoltajat voivat yleensä asioida ilman erillistä valtuutta.
Digituki auttaa sähköisten palveluiden käytössä
Kymenlaakson kunnat tarjoavat matalan kynnyksen apua digilaitteiden ja sähköisten palveluiden käyttöön. Lisätietoa voit lukea kuntien verkkosivuilta.
