Siirry sisältöön

Ravitsemusterapia on käytännönläheistä ohjausta

Ravitsemusterapian avulla edistetään terveyttä ja ehkäistään ja hoidetaan monia sairauksia. Ravitsemusterapian lähtökohtana ovat asiakkaan ruokailutottumukset, elämäntilanne ja sairaudesta aiheutuvat erityistarpeet. Ravitsemusterapeutti arvioi asiakkaan ravitsemustilaa, energian ja ravintoaineiden tarvetta, ruoankäyttöä ja ravinnonsaannin riittävyyttä, sekä antaa ravitsemusohjausta ja tukea syömisen haasteisiin. Ravitsemusterapeutin ohjaus on käytännönläheistä ja ohjauksessa käydään läpi arkipäivän ruokailuun liittyviä kysymyksiä.

Ravitsemusterapiaan tullaan lääkärin lähetteellä tai sovitun hoitokäytännön mukaisesti. Ravitsemusterapiaa saat lähi-, video- ja puhelinvastaanottona. Ohjaus toteutetaan joko yksilöllisesti tai ryhmässä. Myös asiakkaan läheiset ovat tervetulleita mukaan ohjaustilanteisiin. Ravitsemushoito edellyttää usein yhteistyötä omaisten ja lähihenkilöiden sekä lähes kaikkien asiakkaan hoitoon osallistuvien ammattiryhmien kanssa. 

Kymenlaakson hyvinvointialueella työskentelee yhteensä yhdeksän ravitsemusterapeuttia. Ravitsemusterapeutin toimenkuvaan sisältyy yksilö- ja ryhmäohjauksen lisäksi myös terveyden edistäminen sekä erilaiset ravitsemukseen liittyvät koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtävät.

Ota yhteyttä ravitsemusterapeutteihin

Ota yhteyttä digitaalisesti

Voit ottaa yhteyttä ravitsemusterapeutteihin asiointipalvelun kautta. Kirjaudu asiointipalvelu Hyvikseen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse > Aloita asiointi > Ota yhteyttä ravitsemusterapeuttiin.

Siirry asiointipalveluun

Vastaanottoajan peruminen

Voit perua vastaanottoajan digitaalisen asiointipalvelun kautta tai lähettämällä tekstiviestin suoraan ravitsemusterapeutille. Lähetä tekstiviesti, jossa kerrot henkilön nimen, ketä ajanvaraus koskee, syntymäajan, sekä peruttavan ajan (päivämäärä ja kellonaika).

Ravitsemusterapeuttien yhteystiedot

Perusterveydenhuollon ravitsemusterapeutit

Perusterveydenhuollon ravitsemusterapeutin tavoitat puhelinaikana arkisin klo 10 – 11. Puhelinaikana saapuneet yhteydenotot soitetaan takaisin muutaman päivän sisällä. Loma-aikana tulleisiin puheluihin ei vastata. Muuna aikana voit olla yhteydessä ravitsemusterapeuttiin tekstiviestillä tai digitaalisen asiointipalvelun kautta.

Camilla Lyyra

Karhulan sairaala, Kotka

Puhelinaika arkisin klo 10-11

040 620 2955

Mirja Kolehmainen

Kalevankadun toimipiste, Kouvola

Puhelinaika arkisin klo 10-11

040 486 5534

Iida Niemi

Haminan ja Virolahden terveysasema, Kalevankadun toimipiste, Kouvola (alle 13-vuotiaat)

Puhelinaika arkisin klo 10-11

040 485 3446

Erikoissairaanhoidon ravitsemusterapeutit

Harriet Kupiainen

Kymenlaakson keskussairaala, lapset ja nuoret

044 269 1534

Elisa Nevalainen

Kymenlaakson keskussairaala, aikuiset

044 223 1678

Marjo Rantala

Kymenlaakson keskussairaala, aikuiset

044 223 1724

Henna Sippola

Ratamokeskus, erikoissairaanhoito ja osastot

040 488 4617

Jasmin Mattsson

Psykiatrian poliklinikat, aikuiset

040 630 6698

Sari Aapro

Kymenlaakson psykiatrinen sairaala

044 223 1898

Takaisin ylös