Siirry sisältöön

Kuntoutus osastohoidossa

Sairaalavaiheen kuntoutus on osa sairaalahoitoa ja hoitojaksoa. Terapeutit tekevät työtä osastoilla sinun ja läheistesi lisäksi yhdessä muun hoitohenkilökunnan, kuten lääkäreiden, hoitajien ja muiden erityistyöntekijöiden kanssa. Kuntoutuksella tuetaan selviytymistäsi ja hyvinvointiasi arjessa sekä muuttuneessa elämäntilanteessa, kuten esimerkiksi sairauden kohdatessa.

Kuntoutuksen tarpeesi arvioidaan hoidosta vastaavassa yksikössä. Tavoitteet tehdään mahdollisuuksien mukaan aina yhdessä kanssasi ja kuntoutus pyritään aloittamaan nopeasti äkillisen sairauden yllättäessä. Tavoitteena on palauttaa toimintakykysi niin, että selviytyminen arjessa onnistuisi mahdollisimman hyvin, joko kotona tai jatkohoitopaikassa.

Terapeutit arvioivat liikunta- ja toimintakykyäsi ja tarjoavat yksilöllistä terapiaa, neuvontaa ja ohjausta. Osastolla arvioidaan myös tarvitsemasi apuvälineet sekä ohjataan niiden hankinnassa ja käytössä. Tarvittaessa sinulle järjestetään jatkokuntoutusta avo- tai kotikuntoutukseen ja tehdään kotikäynti kotona selviytymisesi arvioimiseksi joko ennen kotiutumista tai kotiutumisen yhteydessä.

Sairaalassa on tarjolla myös ryhmämuotoista terapiaa ja ohjausta, kuten leikkausvalmennusryhmiä ja alaraaja-amputaatiopotilaiden ryhmä.

Osastokuntoutuksen toimipisteet ja yhteystiedot

Sairaalakuntoutuksen vastuuhenkilö

Minna Huomo

Palveluesimies

Sairaalakuntoutus

minna.huomo@kymenhva.fi

Takaisin ylös