Siirry sisältöön

Kuntoutusta vuodeosastolla ja poliklinikalla

Sairaalakuntoutusta saa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon vuodeostoilla sekä erikoissairaanhoidon poliklinikoilla. Lisäksi kuntoutusohjaajien palvelut ovat kaikkien kuntalaisten saatavilla ilman lähetettä.

Voit olla suoraan yhteydessä sinua tai omaistasi hoitavaan osastoon tai poliklinikkaan, mikäli sinulla on asiaa hoitoon tai jo varattuihin aikoihin liittyvissä asioissa.

Kuntoutus vuodeosastolla

Sairaalavaiheen kuntoutus on osa sairaalahoitoa ja hoitojaksoa. Terapeutit tekevät työtä osastoilla sinun ja läheistesi lisäksi yhdessä muun hoitohenkilökunnan, kuten lääkäreiden, hoitajien ja muiden erityistyöntekijöiden kanssa. Kuntoutuksella tuetaan selviytymistäsi ja hyvinvointiasi arjessa sekä muuttuneessa elämäntilanteessa, kuten esimerkiksi sairauden kohdatessa.

Kuntoutuksen tarpeesi arvioidaan hoidosta vastaavassa yksikössä. Tavoitteet tehdään mahdollisuuksien mukaan aina yhdessä kanssasi ja kuntoutus pyritään aloittamaan nopeasti äkillisen sairauden yllättäessä. Tavoitteena on palauttaa toimintakykysi niin, että selviytyminen arjessa onnistuisi mahdollisimman hyvin, joko kotona tai jatkohoitopaikassa.

Terapeutit arvioivat liikunta- ja toimintakykyäsi ja tarjoavat yksilöllistä terapiaa, neuvontaa ja ohjausta. Osastolla arvioidaan myös tarvitsemasi apuvälineet sekä ohjataan niiden hankinnassa ja käytössä. Tarvittaessa sinulle järjestetään jatkokuntoutusta avo- tai kotikuntoutukseen ja tehdään kotikäynti kotona selviytymisesi arvioimiseksi joko ennen kotiutumista tai kotiutumisen yhteydessä.

Sairaalassa on tarjolla myös ryhmämuotoista terapiaa ja ohjausta, kuten leikkausvalmennusryhmiä ja alaraaja-amputaatiopotilaiden ryhmä.

Osastokuntoutuksen toimipisteet ja yhteystiedot

Kuntoutus poliklinikalla

Poliklinikalle potilaat ohjautuvat erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä eri erikoisaloilta. Terapeutit tutkivat, testaavat ja arvioivat liikunta- ja toimintakykyäsi sekä antavat neuvontaa ja ohjausta. Erikoissairaanhoidon polikliinista kuntoutusta annetaan Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Kouvolassa Ratamokeskuksessa.

Kuntoutuskäynnistä poliklinikalla peritään poliklinikkamaksu.

Erikoissairaanhoidon polikliinisen kuntoutuksen toimipisteet ja yhteystiedot

Sairaalakuntoutuksen vastuuhenkilö

Minna Huomo

Palveluesimies Sairaalakuntoutus

minna.huomo@kymenhva.fi

Katso myös

Takaisin ylös