Siirry sisältöön

Ohjeet kuvaamiseen tiloissamme

Kännykkäkameroiden ja sosiaalisen median käyttö on julkisissa tiloissamme sallittua, jos puhelimen käyttöä ei ole erikseen joidenkin tutkimuslaitteistojen läheisyydessä kielletty.

Jotta jokainen voi turvallisesti ja yksityisyyttään suojaten asioida ja työskennellä tiloissamme, niin noudathan seuraavia ohjeita.

Ohjeet kuvaamiseen tiloissamme

  • Aulat, kahvilat ja odotustilat ovat toimitiloissamme lain mukaan julkista tilaa, joten niissä saa valokuvata tai ottaa videokuvaa. Tiloissa tulee huomioida muut ihmiset ja kysyä heidän lupaansa kuvaamiseen.
  • Hoitotilat, eli erilaiset vastaanotto-, toimenpide- ja potilashuoneet eivät ole julkisia tiloja, ja niissä kuvaamista voidaan rajoittaa yksityisyyden suojan tai potilasturvallisuuden nimissä. Tämä koskee myös potilastietojen ja -monitorien kuvaamista. Kysy henkilökunnalta lupa kuvaamiseen, ennen kuin kuvaat mitään näissä tiloissa tai tilanteissa.
  • Myöskään kaikki työntekijämme eivät tahdo tulla kuvatuiksi ilman lupaa. Kysy siis henkilökunnalta lupa ennen heidän kuvaamistaan tai kuvien julkaisua sosiaalisessa mediassa. Ethän myöskään häiritse kuvaamisella henkilökuntamme työtä.
  • Älä julkaise sosiaalisessa mediassa mitään, joka voisi vaarantaa toisen asiakkaan, potilaan tai työntekijän yksityisyyden. Älä kirjoita tai valokuvaa mitään sellaista, joka voisi edes epäsuorasti mahdollistaa jonkun toisen tunnistamisen. Luvatta julkaistun kuvan vuoksi voit syyllistyä kunnianloukkaukseen tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen. 
  • Asiakas on itse vastuussa puhelimensa tai muiden laitteiden säilytyksestä tai ehjänä pysymisestä tiloissamme.
Takaisin ylös