Siirry sisältöön

Potilasvahinko

Potilasvakuutus korvaa potilasvahinkolain mukaisesti potilaille terveydenhuollon yhteydessä aiheutuneita henkilövahinkoja. Keskus ratkaisee potilasvahinkolain perusteella, onko potilaalle aiheutunut terveyden- tai sairaanhoidon yhteydessä vahingonkorvaukseen oikeuttava henkilövahinko. Potilasvakuutuskeskus on vakuutuslaitos ja se käsittelee ainoastaan vakuutusasioita.

Lääkevahinko

Voit hakea korvauksia lääkevahinkovakuutuksesta, jos lääke on aiheuttanut sinulle yllättävän haittavaikutuksen. Korvauskäsittely aloitetaan täyttämällä vahinkoilmoituslomake ja lähettämällä se postitse Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle.

Korvausvaatimus on esitettävä kolmen vuoden kuluessa siitä, kun korvausta vaativa sai tiedon lääkkeen aiheuttamasta vahingosta. Vaatimus on esitettävä viimeistään 10 vuoden kuluessa lääkkeen käytön lopettamisesta.

Esinevahinko

Pääsääntöisesti vastaat itse omaisuudesta, joka sinulla on mukanasi sairaalassa. Sairaala voi kuitenkin korvata kadonnutta tai vahingoittunutta omaisuutta, jos et ole terveydentilasi vuoksi pystynyt huolehtimaan siitä, ja vahinko johtuu työntekijän virheestä tai laiminlyönnistä. Tyypillisiä korvattavia esineitä ovat potilaalle välttämättömät apuvälineet kuten silmälasit tai hammasproteesi.

Sairaala ei vastaa vahingosta, jos potilas on todennäköisesti itse hukannut omaisuuttaan. Sairaala ei myöskään vastaa välttämättömien hoitotoimenpiteiden vuoksi vaurioituneesta tai kadonneesta potilaan omaisuudesta.

Toimita tai postita vahingonkorvaushakemuslomake Kymenlaakson hyvinvointialueen kirjaamoon. Jos lähetät lomakkeen sähköpostilla, käytä Kymenlaakson hyvinvointialueen turvaposti-palvelua.

Salatun sähköpostin lähettäminen

Tietojen turvalliseen lähettämiseen sähköisesti käytetään Kymenlaakson hyvinvointialueen turvaposti-palvelua. Turvapostin lähettämiseen tarvitset internet-selaimen ja sähköpostitilin. Palvelun käyttö edellyttää sähköpostiosoitteen rekisteröimistä palveluun ja tunnistautumista esimerkiksi mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Kymenlaakson hyvinvointialueen kirjaamo

Kirjaamon asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 9–15.

Käynti- ja postiosoite: Keskuskatu 19, 48100 Kotka

kirjaamo@kymenhva.fi

040 6296 630

Tapaturma

Jos sairaala- tai hoitokäyntisi yhteydessä joudut tapaturmaan tai onnettomuuteen, saatat olla oikeutettu vakuutuksen myöntämään korvaukseen. Voit tiedustella asiaa potilasasiavastaavalta.

Takaisin ylös