Siirry sisältöön

Terveysasemien mielenterveys- ja päihdepalvelut

Terveysasemien mielenterveys- ja päihdehoitajien vastaanotolle hakeudutaan mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvonnan, terveysaseman sairaanhoitajan tai lääkärin, neuvolan, tai muun ammattilaisen ohjaamana.

Mielenterveys- ja päihdehoitaja arvioi potilaan hoidon tarpeen yhteistyössä terveysaseman lääkärin kanssa. Arvioinnin jälkeen potilaalle laaditaan hoitosuunnitelma. Terveysasemalla hoitojaksot ovat lyhyitä, yleensä 1-10 kertaa. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkohoitoon.

Käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia. Käyttämättä tai peruuttamatta jätetyistä vastaanottoajoista peritään hinnaston mukainen maksu.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvonta

Asioi sähköisesti

Jos oma tilanne askarruttaa, tee mielialan tai alkoholinkäytön itsearviointi ja ota yhteyttä asiakasneuvontaamme Asiointipalvelussa.

Siirry Asiointipalveluun

Ota yhteyttä puhelimitse

Ota yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvontaan, jos olet huolissasi omasta tai läheistesi mielenterveydestä tai päihteidenkäytöstä. Palvelemme arkisin klo 7-18.

Soita 05 220 2150

Varatun ajan peruminen

Voit peruuttaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvonnan kautta varatun ajan tekstiviestitse. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika sekä varatun ajan ajankohta (pvm + klo). Jos sinulla on jo olemassa oleva hoitosuhde esimerkiksi poliklinikalla, otathan varattuihin aikoihin liittyvissä asioissa suoraan sinua hoitavaan yksikköön.

Lähetä viesti 045 7395 9144

Psykiatrian poliklinikoiden yhteystiedot ja toimipisteet

Psykiatrian poliklinikalla hoidetaan yli 18-vuotiaita psykiatrista erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita mielenterveys- ja päihdehäiriöissä. Psykiatrian poliklinikalle hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Poliklinikka toimii ajanvarauksellisesti.

Yleissairaalapsykiatrian poliklinikoiden yhteystiedot ja toimipisteet

Yleissairaalapsykiatrian poliklinikat antavat erikoissairaanhoidon konsultaatio-, tutkimus- ja hoitopalveluita Kymenlaakson keskussairaalan ja Ratamokeskuksen vuodeosastojen ja muiden erikoisalojen poliklinikoiden yli 18-vuotiaille potilaille. Poliklinikalle ohjaudutaan lääkärin lähetteellä.

Psykiatrinen osastohoito

Psykiatrinen osastohoito sijaitsee Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa.

Psykiatrinen osastohoito tarjoaa tehostettua tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta psykiatrisen avohoidon tueksi tai silloin, kun muut hoitomuodot ovat riittämättömiä ja kun kyseessä on vaikea mielenterveyden häiriö. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä.

Takaisin ylös