Siirry sisältöön

Palveluihin oikeutetut veteraanit

Suomessa asuvat rintamaveteraanit, jotka ovat osallistuneet vuosien 1939–1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus ovat oikeutettuja rintamaveteraanipalveluihin.

Veteraanien kotona asumista tukevat palvelut

Rintamaveteraanien kotona asumista tukevat palvelut ovat lakisääteisiä. Palvelut myönnetään asiakasohjaajan tekemän palveluntarpeen arvioinnin perusteella Valtiokonttorin ohjeistuksen mukaisesti. Kotona asumista tukevia palveluja voivat olla esimerkiksi:

Ota yhteyttä

Päivi Lindeman-Pakarinen

Asiakasohjaaja

Kouvola

040 665 8082

Sari Teikari

Asiakasohjaaja

Hamina, Kotka, Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti

040 665 6844

Rintamaveteraanien kuntoutus

Kuntoutuksen tarkoituksena on rintamaveteraanin toimintakyvyn edistäminen ja ylläpitäminen niin, että hän selviytyy mahdollisimman pitkään itsenäisesti jokapäiväisistä toiminnoistaan. Kuntoutuksen tulee olla säännöllistä ja suunnitelmallista. Tavoitteena on, että rintamaveteraanit saavat kuntoutusta säännöllisesti vuosittain. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua laitos- ja päiväkuntoutukseen samanaikaisesti rintamaveteraanin kanssa samassa paikassa.

Rintamaveteraaneille järjestetään kuntoutusta laitoskuntoutuksena, päiväkuntoutuksena ja avokuntoutuksena. Laitos- ja päiväkuntoutuksessa käytetään lähimpiä soveltuvia kuntoutuslaitoksia. Avokuntoutusta järjestetään fysioterapiana palveluntuottajan toimipisteellä tai kotikäynteinä. Myös jalkojenhoito sisältyy kuntoutukseen.

Pyrimme olemaan säännöllisesti yhteydessä rintamaveteraaniin kuntoutustarpeiden selvittämiseksi.

Ota yhteyttä

Päivi Vilppola

Hallintosihteeri

Rintamaveteraanien kuntoutus: Kouvola

paivi.vilppola@kymenhva.fi

040 567 7884

Antti Olsen

Fysioterapeutti

Rintamaveteraanien kuntoutus: Pyhtää, Kotka, Hamina, Miehikkälä ja Virolahti

antti.olsen@kymenhva.fi

040 849 7338

Takaisin ylös