Siirry sisältöön

Kymenlaakson hyvinvointialueen yleissisätautien erikoisala tuottaa osasto-, poliklinikka- ja toimenpidepalveluita hyvinvointialueen yleissisätautisille potilaille.

Potilaaksi tullaan lähetteellä. Jos sinulla on hormoneihin, umpirauhasiin tai munuaisiin liittyviä vaivoja, ota ensin yhteyttä terveysasemaan.

Ota yhteyttä terveysasemaan

Asioi sähköisesti

Sähköisessä asiointipalvelussa voit varata ja siirtää useimpia aikoja ja täyttää esitietolomakkeita.

Siirry asiointipalveluun

Ota yhteyttä puhelimitse

Terveysasemien puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä viesti 050 902 4017

Hoito ja tutkimus

Hormoneihin, umpirauhasiin ja munuaisiin liittyvien sairauksien tai oireiden hoitoa ja tutkimusta tehdään sisätautien sekä sisätautien poliklinikoilla että vuodeosastolla. Sisätautien poliklinikat sijaitsevat Ratamokeskuksessa ja Kymenlaakson keskussairaalassa, vuodeosasto 7A Kymenlaakson keskussairaalassa.

Sisätautien poliklinikalla hoidetaan useamman erikoisalan potilaita. Keskussairaalan poliklinikan yhteydessä toimii infektiolääkärin vastaanotto. Ratamokeskuksessa maha- ja suolikanavan tähystykset tehdään tähystystoiminnan yksikössä ja rytminsiirrot hoitokeskuksessa, jossa annetaan myös lääkärin määräämät tiputus- ja nesteytyshoidot. Lääkärivastaanottojen lisäksi poliklinikalla saa ohjausta lääkehoitoon liittyvissä asioissa.

Lisäksi Kymenlaakson keskussairaalan dialyysipoliklinikalla annetaan dialyysihoitoa munuaisten vajaatoimintaa sairastaville potilaille. Potilaat käyvät dialyysissa kotoa, vuodeosastolta tai muista hoitolaitoksista käsin. Yksikössä hoidetaan myös tarvittaessa lomadialyysipotilaita.

Vuodeosastolla tehdään lähetteitä tarvittaviin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin diagnoosin varmistumiseksi. Erityistä seurantaa ja valvontaa vaativat potilaat hoidetaan valvontayksikössä. Potilaita hoidetaan myös akuuttiyksikössä.

Toimipisteet ja yhteystiedot

Takaisin ylös