Siirry sisältöön

Hoitoa neurologisiin oireisiin ja sairauksiin

Hoidamme ja tutkimme neurologisia oireita, kuten kävelyvaikeutta, tasapainohäiriöitä, lihasheikkoutta, puutumista, vapinaa, päänsärkyä, ja kohtausoireita. Lisäksi poliklinikoilla hoidetaan neurologisia pitkäaikaissairauksia kuten epilepsiaa, Parkinsonin tautia, MS- tautia ja alle 65-vuotiaiden muistihäiriöitä. Yli 65-vuotiaiden muistiselvittelyjä tehdään geriatrian poliklinikoilla.

Neurologisia vuodeosastopotilaita hoidetaan Kymenlaakson keskussairaalassa aivohalvausyksikössä, joka on erillinen aivohalvauspotilaiden akuuttihoitoon erikoistunut yksikkö.  Neurologinen vuodeosastohoito on luonteeltaan kuntouttavaa. Hoito vuodeosastolla on moniammatillista. Lääkäreiden lisäksi hoitoon ja kuntoutukseen osallistuu neurologisten potilaiden hoitoon perehtyneet sairaanhoitajat, fysio- ja toimintaterapeutit, puheterapeutti, neuropsykologi sekä sosiaalityöntekijä.

Kymenlaakson hyvinvointialueen yleissisätautien erikoisala tuottaa osasto-, poliklinikka- ja toimenpidepalveluita hyvinvointialueen neurologisille potilaille. Neurologisiin tutkimuksiin tullaan lähetteellä. Jos sinulla ei ole lähetettä, mutta sinulla on aivoihin, hermostoihin tai muistiin liittyviä oireita, ota yhteyttä terveysasemaan.

Asioi sähköisesti

Sähköisessä asiointipalvelussa voit varata ja siirtää useimpia aikoja ja täyttää esitietolomakkeita.

Siirry asiointipalveluun

Ota yhteyttä puhelimitse

Terveysasemien puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä viesti 050 902 4017

Katso myös

Takaisin ylös