Siirry sisältöön

Kuntoutusta omassa kodissa tai kodinomaisessa ympäristössä

Kotikuntoutus tarjoaa kuntoutuksen palveluja kotona tai kodinomaisessa ympäristössä asuville sekä kotiutusyksiköissä ja intervallijaksolla oleville asiakkaille. Kotikuntoutusta toteutetaan yhteistyössä hoitohenkilöstön, omaisten, läheisten ja muiden tarvittavien sidosryhmien kanssa.

Kotikuntoutuksella edistetään arjen toimintakykyäsi ja tuetaan turvallista kotona asumistasi, kun kotona pärjäämisesi ja arjen toiminnoista suoriutumisesi ovat heikentyneet ikääntymisen, sairastumisen tai tapaturman seurauksena. Tavoitteena on löytää mielekkäät tavat pitää huolta omasta terveydestäsi ja toimintakyvystäsi.

Kotikuntoutuksen arviointiin et tarvitse lähetettä, sillä arviointikäynnin voit saada omasta tai läheisesi aloitteesta tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen suosituksesta. Ennen arviointikäyntiä toivomme, että täytät kuntoutuksen sähköisen esitietolomakkeen asiointipalvelussa.

Kotikuntoutuksen asiakkaana sinun on mahdollista saada fysioterapeutin, toimintaterapeutin ja liikunnanohjaajan palveluja.

Arviointikäynnin jälkeen mahdollinen kuntoutusjakso toteutetaan kuntoutumistarpeittesi mukaisesti. Oma aktiivisuutesi on tärkeässä roolissa.

Kuntoutus kotona

Kotiin vietäviä kuntoutuspalveluja ovat esimerkiksi:

Kuntoutuspalvelut intervalliyksiköissä

Intervalliyksiköissä toteutetaan muun muassa seuraavia kotikuntoutuspalveluja:

Kuntoutuspalvelut kotiutusyksikössä

Kotiutusyksiköissä totutetaan toiminta- ja liikkumiskyvyn sekä apuvälinetarpeen arviointia ja liikkumisen kohentamiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Fysioterapiaa toteutetaan yksilö- sekä ryhmäkuntoutuksena. Kotiutusyksikössä asiakkaan kuntoutus suunnitellaan ja toteutetaan moniammatillisesti.

Tarvittaessa asiakkaalle järjestetään apuvälineet ja jatkokuntoutus sekä tehdään ennakoiva kotikäynti turvallisen kotiutumisen mahdollistamiseksi.

Etäkuntoutus

Kotikuntoutusta voidaan toteuttaa myös etäkuntoutuksena arviokäynnin jälkeen, joko reaaliaikaisena kontaktina tai ajasta riippumattomin menetelmin.

Ryhmätoiminta

Kotikuntoutuksella on tarjolla liikunnanohjaajan toteuttamaa ryhmäkuntoutusta. Ryhmät ovat pääasiassa kuntosaliharjoitteluryhmiä, mutta myös etäryhmiä on tarjolla. Ryhmiin ohjaudutaan esimerkiksi kotikuntoutusjakson päätteeksi.

Ryhmätoiminnan tavoitteena on, että ryhmäläisten toimintakyky kohenee siten, että kotona selviytyminen mahdollistuu ja osallistuminen kolmannen sektorin tarjoamiin ryhmiin on mahdollista.

Ota yhteyttä

Kuntoutuksen ajanvaraus

Kuntoutuksen ajanvaraus palvelee ma-pe klo 9-12. Halutessasi voit jättää takaisinsoittopyynnön. Numerosi tallentuu järjestelmään ja sinulle soitetaan takaisin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa klo 8-15.

Soita 05 220 2140

Varatun ajan peruminen

Varatun ajan peruminen on mahdollista tekstiviestillä. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika ja peruttava aika (päivämäärä, paikka ja kellonaika).

Lähetä viesti 050 902 0030

Kuntoutuksen sähköinen esitietolomake

Kirjaudu asiointipalveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse Aloita asiointi > Kuntoutuspalvelut ja apuvälineet > Kuntoutuksen esitietolomake.

Täytä esitietolomake asiointipalvelussa

Kotikuntoutuksen vastuuhenkilö

Annika Takanen

Palveluesimies

Kotikuntoutus

annika.takanen@kymenhva.fi

Takaisin ylös