Siirry sisältöön

Järjestämme asumista tuen tarpeesta riippuen

Vammaisten asumispalvelut järjestetään tuen tarpeesta riippuen tuettuna asumisena, palveluasumisena tai tehostettuna palveluasumisena. Asumispalvelut voidaan järjestää asumispalveluyksiköissä tai palveluiden avulla henkilön omassa kodissa.

Jos tarvitset apua tai tahdot kysyä vammaispalveluistamme, ota yhteyttä sosiaalihuollon asiakasneuvontaan. Asiakasneuvonnassa on valikko. Valitse numero 3, kun haluat kysyä vammaispalveluista.

Ota yhteyttä puhelimitse

Sosiaalihuollon asiakasneuvonnasta voit kysyä sosiaalipalveluistamme tai apua esimerkiksi omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen liittyvissä asioissa. Ohjaamme tarvittaessa oikean palvelun piiriin. Palvelemme puhelimessa arkisin klo 9-14.

Soita 05 220 6000

Varaa soittoaika verkossa

Voit varata sinulle sopivan soittoajan sähköisessä Asiointipalvelussa.

Siirry Asiointipalveluun

Asumismuotoja on erilaisia

Tuettu asuminen

Tuetulla asumisella tarkoitetaan itsenäistä asumista, jota tuetaan sosiaaliohjauksella. T

Tuettua asumista järjestetään henkilölle, joka erityisestä syystä tarvitsee hyvinvointialueen apua tai tukea itsenäiseen asumiseen tai itsenäiseen asumiseen siirtymisessä. 

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllisellä asumisella tarkoitetaan hyvinvointialueen järjestämää asumista esteettömässä ja turvallisessa asumisyksikössä, jossa henkilön hallinnassa on hänen tarpeitaan vastaava asunto ja jossa asukkaille on tarjolla sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa.

Yhteisöllistä asumista järjestetään henkilölle, joka tarvitsee sitä sillä perusteella, että hänen toimintakykynsä on alentunut ja ohjauksen, hoidon ja huolenpidon tarpeensa kohonnut esimerkiksi sairauden tai vamman vuoksi.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautisella palveluasumisella tarkoitetaan asumista yhteisöllistä toimintaa tarjoavassa esteettömässä ja turvallisessa asumisyksikössä, jossa henkilöllä on hänen tarpeitaan vastaava asunto ja jossa hän saa asumisyksikön henkilöstöltä viipymättä ja vuorokaudenajasta riippumatta tarvitsemaansa ohjausta, hoitoa ja huolenpitoa myös äkilliseen tarpeeseensa. Ympärivuorokautinen palveluasuminen sisältää henkilön yksilöllisen tarpeen mukaisen vuorokaudenajasta riippumattoman ohjauksen, hoidon ja huolenpidon, toimintakykyä ylläpitävän ja edistävän toiminnan, ateriat, vaatehuollon, siivouksen sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävän toiminnan.

Palveluasumista on toteutettava niin, että henkilön yksityisyyttä kunnioitetaan ja hänen osallisuuttaan tuetaan. Lisäksi on huolehdittava, että henkilöllä on mahdollisuus saada tarvitsemansa lääkinnällinen kuntoutus ja muut terveydenhuollon palvelut. Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään henkilölle, joka tarvitsee päivittäin vuorokaudenajasta riippumatta jatkuvaa ohjausta, hoitoa ja huolenpitoa tai vaativaa ammatillista hoitoa, joiden järjestäminen kotihoitona, omaishoitona, perhehoitona tai muulla tavalla ei ole mahdollista tai asiakkaan edun mukaista. Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään henkilön tarpeen mukaan pitkäaikaisesti tai lyhytaikaisesti. Lyhytaikainen asuminen voi olla tilapäistä tai säännöllisesti toistuvaa. 

Vammaispalveluhakemuksen täyttäminen

Vammaispalveluhakemuksen voi täyttää joko sähköisesti tai lomakkeen avulla.

Vierailuohjeet asumisyksiköissä

  • Tarttuvien tautien ehkäisyn kannalta on tärkeää, että asumisyksiköissä käy vain terveitä vierailijoita.
  • Vierailijan tulee huolehtia käsihygieniasta. Suosittelemme maskin käyttöä sisätiloissa.
  • Henkilökunnalta saa tarkempia yksikkökohtaisia ohjeita, joita tulee noudattaa.

Vammaisten asumisyksiköt ja yhteystiedot

Kouvola

Kotka

Hamina

Miehikkälä

Vammaispalvelutoimistot ja yhteystiedot

Vastuuhenkilöt

Milla Räsänen

Toimintayksikön päällikkö

040 572 8571

Eija Tulikoura

Toimintayksikön päällikkö

Kouvolan pohjoisen ja Kotkan alueen asumispalveluyksiköt

eija.tulikoura@kymenhva.fi

040 741 3265

Karoliina Virtala

Toimintayksikön päällikkö

Yksityiset asumispalveluyksiköt

 044 223 8973

Katri Rauhamäki

Palveluesimies

Tuettu asuminen

040 577 7695

Tuetun asumisen tiimivastaava Pohjois-Kymenlaakso

Kouvola

040 8344 200

Tuetun asumisen tiimivastaava Etelä-Kymenlaakso

Kotka, Hamina, Miehikkälä ja Virolahti

040 4817380

Leila Tylli

Toimintayksikön päällikkö

040 5122 315

Takaisin ylös