Siirry sisältöön

Toimintaterapia tukee arkielämän haasteissa

Toimintaterapia on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea arkielämän haasteisiin kotona ja kodin ulkopuolella. Toimintaterapiaan voit hakeutua itse, läheisen pyynnöstä tai terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisen suosituksesta.

Aikuisten toimintaterapia on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille. Alle 16-vuotiaat hakeutuvat lasten toimintaterapiaan. Toimintaterapian palveluista peritään käyntimaksu, pois lukien apuvälineisiin ja niveltukiin liittyvät käynnit, jotka ovat lain mukaisesti maksuttomia. Huomioithan, että peruuttamattomasta poisjäännistä perimme maksun.

Toimintaterapia vastaanotolla

Toimintaterapeutin vastaanotolla toimintaterapeutti arvioi elämäntilanteesi haasteita ja itsenäistä selviytymistäsi. Toimintaterapeutti auttaa sinua löytämään sopivia ratkaisuja arjen sujuvoittamiseksi. Terapiassa harjoittelet arkipäivän toimintojen toteuttamista helpottavia taitoja ja valmiuksia. Myös läheisesi ja muun tukiverkostosi näkemykset huomioidaan terapian toteutuksesta sovittaessa.

Toimintaterapeutti valmistaa tarvittaessa yksilöllisiä käden tai kaularangan tukia ja arvioi apuvälinetarvetta arjen askareiden helpottamiseen.

Toimintaterapia-ajan voit varata kuntoutuksen ajanvarauksesta.

Kuntoutuksen ajanvaraus

Kuntoutuksen ajanvaraus palvelee ma-pe klo 9-12. Halutessasi voit jättää takaisinsoittopyynnön. Numerosi tallentuu järjestelmään ja sinulle soitetaan takaisin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa klo 8-15.

Soita 05 220 2140

Varatun ajan peruminen

Varatun ajan peruminen on mahdollista tekstiviestillä. Kirjoita viestiin nimi, syntymäaika ja peruttava aika (päivämäärä, paikka ja kellonaika).

Lähtä viesti 050 902 0030

Toimintaterapeutti palvelee seuraavissa toimipisteissä:

Toimintaterapia etävastaanotolla

Toimintaterapeutin etävastaanotolla tarkoitetaan videoyhteydellä järjestettyä vastaanottokäyntiä. Saat ohjausta samalla tavalla kuin vastaanottokäynnillä. Etävastaanotto sopii sinulle, jos omistat älylaitteen ja nettiyhteyden. Käytämme etävastaanottoon Teams-yhteyttä.

Ensimmäinen käynti toimintaterapiaan järjestetään vastaanotolla. Tämän jälkeen voit yhdessä terapeuttisi kanssa sopia jatkokäynnin järjestämisestä etävastaanottokäyntinä. Saat toimintaohjeet etävastaanottoa varten omalta terapeutiltasi.

Takaisin ylös