Siirry sisältöön

Kymenlaakson keskussairaalassa toimii äidinmaitokeskus, joka vastaanottaa luovutettua maitoa ja toimittaa sitä vastasyntyneiden teho-osastolle sekä lapsivuodeosastolle.

Mikäli olet kiinnostunut äidinmaidon luovutuksesta, ota asia puheeksi synnytyksen jälkeen osastolla 8 tai neuvolassa. Voit myös soittaa.

Äidinmaidon luovuttajan terveys

Äidinmaidon luovuttajan tulee olla terve. Tupakointi, alkoholin käyttö, useimmat lääkkeet, huumekokeilut/huumeiden käyttö sekä sukupuolitaudit ovat este maidon luovutukselle. Lävistysten ja tatuointien ottamisesta tulee olla kulunut vähintään 6 kuukautta ennen luovutuksen aloittamista. Pyydämme lupaa olla yhteydessä myös äitiysneuvolan terveydenhoitajaan ja edellytämme, että olet ollut neuvolaseurannassa koko raskausajan. Näillä rajoituksilla pyrimme turvaamaan mahdollisimman puhtaan maidon pienille vastasyntyneille.

Mikäli sairastut tai sinulle määrätään lääkekuuri, ota yhteyttä äidinmaitokeskukseen. Mikäli pohjoismaiden ulkopuolelle tapahtuneen matkan jälkeen sairastuisit ripuliin, pitää salmonellan mahdollisuus sulkea pois. Jos tarvitset tilapäisesti kipu- tai kuumelääkettä, maidonluovutuksesta on pidettävä taukoa: parasetamolista (esim. Panadol) 3 tuntia ja ibuprofeenista (esim. Burana) 1 vuorokausi. Allergialääkkeistä setiritsiiniä (esim. Histec, Heinix, Zyrtec) voi satunnaisesti käyttää, mutta ajoita lääkkeenotto niin, että lypsyyn on mahdollisimman pitkä aika.

Äidinmaidon kuljetukset ja välinetoimitukset

Käyntitiedot

Kymenlaakson keskussairaala
Kotkantie 41, 48210 Kotka

Ota yhteyttä

Äidinmaitokeskus Kymenlaakson keskussairaala

044 223 1774

Naistentautien ja synnytysten vuodeosasto

Osasto 8. Omaiset voivat olla yhteydessä naistentautien vuodeosastoon puhelimitse.

05 220 2456

Takaisin ylös