Psykiatrinen vuodeosasto
Psykiatrinen osastohoito tarjoaa tehostettua tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta avohoidon tueksi tai silloin, kun muut hoitomuodot ovat riittämättömiä. Hoitoon tullaan lähetteellä. Lähetteen saaneet henkilöt ja omaiset voivat olla suoraan yhteydessä osastoon puhelimitse.
Psykiatrinen osastohoito tarjoaa tehostettua tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta psykiatrisen avohoidon tueksi tai silloin, kun muut hoitomuodot ovat riittämättömiä ja kun kyseessä vaikea mielenterveyden häiriö. Osastohoito on tarkoitettu tilanteeseen, jossa avohoito on riittämätön.
Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa on kuusi osastoa:
- Kolme aikuispsykiatrian akuuttiosastoa ja vaativan kuntoutuksen osasto
- Akuuttiosasto 2:n yhteydessä toimii psykiatrinen kotisairaala, jossa annetaan osastohoitoa korvaavaa hoitoa asiakkaan kotona.
- Akuutti geropsykiatrian osasto, jonka yhteydessä toimii konsultaatiopoliklinikka, joka tukee yli 65-vuotiaiden psykiatrisen hoidontarpeen arvioinnissa, suunnittelussa ja hoidon aloittamisessa
- Nuorisopsykiatrian osasto (13–17-vuotiaille)
- Nuorisopsykiatrian osaston yhteydessä toimii nuorisopsykiatrian kotisairaala, jossa annetaan osastohoitoa korvaavaa hoitoa asiakkaan kotona.
Osastohoidon aikana hoitomuotoina ovat yksilöllisesti laaditun hoitosuunnitelman mukaisesti omahoitajakeskustelut, ryhmähoidot, toiminnallisen kuntoutuksen menetelmät, lääkehoito, perhe- ja verkostotyö. Hoito toteutetaan moniammatillisesti. Osastohoito päättyy suunnitelmallisesti ja hoito jatkuu usein avohoidossa. Kotiutuville potilaille on tarjolla myös kotisairaalapalvelu.
Käyntitiedot
Kymenlaakson psykiatrinen sairaala
Sairaalankuja 3 D
45750 Sairaalamäki
Ota yhteyttä
Psykiatrinen vuodeosasto PSY1
Psykiatrinen vuodeosasto PSY2
Psykiatrinen vuodeosasto PSY4
Psykiatrinen vuodeosasto PSY6
Psykiatrinen vuodeosasto PSY7
Nuorisopsykiatrinen vuodeosasto PSY8
Vierailuohjeet Kymenlaakson sairaaloissa
Ohjeistus on voimassa 30.6.2023 asti.
Vierailuissa Kymenlaakson keskussairaalaan, Ratamokeskukseen, Karhulan ja Haminan sairaalaan sekä kuntoutuskeskus Hoikuun tulee noudattaa seuraavia tarttuvien tautien ehkäisyn kannalta välttämättömiä ohjeita:
- Suositeltavaa on, että potilaan luona voi vierailla kerralla yksi henkilö ja tarvittaessa avustaja, jos vierailija tarvitsee avustajaa liikkumiseen.
- Vierailun kesto on enintään noin 30 minuuttia. Vierailu voi olla pitempikestoinen, jos se on tarpeellista potilaan kuntoutuksen tai hoidon kannalta.
- Vierailun tulee tapahtua pääsääntöisesti kello 13-18 välisenä aikana. Muuna aikana vierailut tulee sopia erikseen osaston henkilökunnan kanssa.
- Kaikkien vierailijoiden tulee käyttää suu-nenäsuojusta koko osastolla vierailun ajan, noudattaa hyviä yleisiä hygienia- ja käsihygieniaohjeita ja huolehtia siitä, että riittävän turvallinen etäisyys muihin huoneessa olijoihin säilyy. Fyysistä lähikontaktia hoidettavaan potilaaseen ei suositella.
- Vähäinenkin hengitystietulehdus- tai muu tulehdussairauden oire on este vierailulle.
- Vierailijan tulee noudattaa muita osaston henkilökunnan antamia ohjeita.
- Jos vierailu on mahdollista toteuttaa ulkotiloissa, sen kesto voi olla pidempi kuin 30 minuuttia.
Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa, palliatiivisen hoidon yksiköissä Villa Apila ja Villa Meri sekä lastentautien vuodeosastolla vierailut sekä synnyttäjän tukihenkilön läsnäolo sallitaan näissä yksiköissä voimassa olevien tartuntatautien torjuntaa koskevien turvaohjeiden mukaisesti.
Kuolevien ja kriittisesti sairaiden potilaiden omaisten vierailut sallitaan hoitavan yksikön henkilökunnan kanssa sovittavalla tavalla.
Potilaiden vointiin liittyvissä kyselyissä osastojen henkilökunnan tavoittaa parhaiten klo 13-17 välillä, kun lääkäreiden kierrokset osastoilla ovat päättyneet.
Saattajat
- Poliklinikalle, tutkimuksiin tai osastolle tulevalle potilaalle suositellaan enintään yhtä saattajaa, jotta odotustilat eivät ruuhkautuisi.
- Saattajalla ei saa olla infektio-oireita.
- Saattajan tulee käyttää sairaalatiloissa suu-nenäsuojusta eli maskia koko vierailun ajan. Maski pitää olla puettuna jo sairaalan ovella, jossa maskeja on myös tarvittaessa saatavana.
- Jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Käsidesiä tulee käyttää sairaalaan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa.
- Sairaalassa liikkuessa tulee huolehtia riittävän turvallisesta etäisyydestä muihin.