Siirry sisältöön

Hoitokeskus 2 sijaitsee Kymenlaakson keskussairaalassa.

Hoitokeskus 2:ssa hoidetaan onkologisia ja gynekologisia syöpäpotilaita sytostaatti- eli solunsalpaajahoidoin. Annamme myös onko-immunologisia hoitoja ja erilaisia vasta-aine sekä biologisia lääkkeitä. Lääkkeet annostellaan pääasiassa suonensisäisesti.

Potilas käy ensin hoitavan lääkärin vastaanotolla, jossa lääkäri määrää hoidon ja tekee hoitosuunnitelman. Tämän jälkeen potilas tapaa syöpäpoliklinikan ohjaavan sairaanhoitajan, joka antaa asiakkaalle (ja omaiselle) ohjauksen lääkkeistä ja niiden vaikutuksista ennen sytostaattihoitojen aloitusta sekä ohjeistaa myös tarvittavat esilääkkeet. Ohjaus jatkuu hoitokeskuksessa, kun suonensisäinen lääkehoito alkaa.

Hoitokeskuksen hoito on tarkoitettu syöpää sairastaville asiakkaille, jotka tarvitsevat sairauteensa suonensisäistä solusalpaajalääkitystä. Palvelu pitää sisällään myös asiakkaiden laboratorioarvojen seurannan sekä hoidon yhteydessä tapahtuvan voinnin seurannan sekä turvallisen kotiutuksen ja tarvittaessa jatkohoitoon ohjaamisen.

Turvaamme hoidon jatkuvuuden. Asiakas saa hoito- ja laboratorioajat hoitojen yhteydessä, kutsukirjeellä tai puhelimitse. Hoidot potilaalle varataan aina sairaalasta. Jos hoitoaikaa halutaan muuttaa, on siitä sovittava syöpätautien poliklinikan tai hoitokeskuksen henkilökunnan kanssa.

Tarvittavat yhteystiedot annetaan potilaalle lääkärin ja/tai ohjaavan hoitajan vastaanotolla ennen hoitojen aloitusta. Mikäli teillä on kysyttävää omasta tai läheisenne hoidosta hoitokeskus 2:ssa, voitte olla suoraan yhteydessä.

Käyntitiedot

Kotkantie 41
48210 Kotka

Yhteytiedot

Hoitokeskus 2 Kymenlaakson keskussairaala

Arkisin klo 8-15

05 2202 409

Katso myös

Takaisin ylös