Siirry sisältöön

Ryhmä on tarkoitettu 18-65-vuotiaille työikäisille kymenlaaksolaisille, joilla on tarve, halu tai motivaatio elintapamuutokselle.

Päämääränä on pysyvä muutos ja elämänhallinta. Tavoitteena on muuttaa kokonaisuudessaan elämäntapaa kohti nykysuosituksia ravitsemuksen, säännöllisen liikunnan ja elämänrytmin suhteen. Pääteemoina valmennuksessa ovat liikkuminen, terveellinen ravitsemus, painonhallinta, hyvä uni ja omien vahvuuksien ja voimavarojen löytyminen elintapamuutoksen toteutumiseen.

Ryhmään osallistumisen kriteerit

Motivaatiota voit kartoittaa seuraavilla kysymyksillä:

Ryhmä sopii hyvin niille, joille on suositeltu painon pudottamista ennen kirurgista leikkaushoitoa tai harkinnassa on lihavuusleikkaus.

Ryhmän toteutus

Ryhmä on läsnäoloryhmä. Ryhmät kokoontuvat terveysasemien yhteydessä Kotkassa, Haminassa ja Kouvolassa. Ryhmäläiset saavat tukea valmentajista ja vertaistukea muista ryhmäläisistä.

Ryhmiin otetaan mukaan 10 ryhmäläistä / paikkakunta.

Ryhmä kokoontuu 8-10 kertaa. Mukana ryhmää toteuttamassa on terveydenhuollon moniammatillinen tiimi sekä asiantuntijaluentoja.

Valmennukseen osallistuminen on maksutonta.​

Ryhmän aikataulu

Seuraavat ryhmät alkavat tammikuussa ja elokuussa 2024.

Ilmoittaudu ryhmään

Jos sinulla on hoitokontakti esimerkiksi perussairauteen liittyen, voit ilmoittautua ryhmään terveysaseman lääkärin tai hoitajan vastaanotolla. Lääkäri tai hoitaja voi ehdottaa sinulle ilmoittautumista ryhmään tai voit kertoa itse ammattilaiselle, että olet kiinnostunut ryhmästä.

Jos sinulla ei ole hoitokontaktia, ota yhteyttä hyvinvointivalmentajiin. Lisätietoa hyvinvointivalmennuksesta ja hyvinvointivalmentajien ajanvarauksesta löydät alla olevasta linkistä:

Ryhmään voi ilmoittautua myös kuntien liikuntaneuvojien kautta:

Takaisin ylös