Siirry sisältöön

Mikä on suuronnettomuusvaarallinen kohde?

Suuronnettomuusvaarallinen kohde tarkoittaa laajaa kemikaaleja käsittelevää tai varastoivaa kohdetta. Kohteessa tapahtuva onnettomuustilanne voi aiheuttaa tuotantolaitosta laajempaa vaaraa esimerkiksi alueella asuville ja siellä liikkuville ihmisille. Tällaisiin kohteisiin on pelastuslaitoksen laadittava onnettomuuksien varalle ulkoinen pelastussuunnitelma. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä asianosaisen toiminnanharjoittajan kanssa. Pelastuslaitos kuulee vaaralle alttiiksi joutuvaa väestöä ja huolehtii suunnitelmasta tiedottamisesta.

Ulkoinen pelastussuunnitelma on käytännönläheinen toimintaa ohjaava asiakirja, jolla on valmistauduttu alueen suuronnettomuusvaaraan. Ulkoiset pelastussuunnitelmat tarkistetaan vuosittain ja päivitetään vähintään kolmen vuoden välein. Ulkoisiin pelastussuunnitelmiin liittyviä suuronnettomuusharjoituksia järjestetään vähintään kolmen vuoden välein.

Turvallisuustiedotteet kaupungeittain

Kymenlaakson pelastuslaitoksen alueella ulkoisten pelastussuunnitelmien kohteista on laadittu yhteneväiset turvallisuustiedotteet Kotkan, Haminan ja Kouvolan alueille (alla).

Turvallisuustiedote suuronnettomuuden varalta 2020

БЮЛЛЕТЕНЬ ПО БЕЗОПАСНОСТИ В СЛУЧАЕ КРУПНОЙ АВАРИИ

Kartat

Yhteystiedot

Jesse Teikari

Paloinsinööri

Kemikaalit

0447026219

Tero Vanhamaa

Pelastuspäällikkö

Pelastuspalvelut

tero.vanhamaa@kymenhva.fi

044 702 6320

Takaisin ylös