Siirry sisältöön

Ryhmä on tarkoitettu 18–65-vuotiaille kymenlaaksolaisille, joilla on tarve, motivaatio tai halu elintapamuutokselle.​ Valmennus sopii painonhallinnan ja pysyvien elintapamuutosten tueksi.

Vuoden kestävä valmennusohjelma sisältää 12 viikon ohjatun vaiheen sekä ylläpitovaiheen. Valmennuksessa osallistujat saavat verkkopuntarin materiaalin käyttöön vuoden ajaksi.

Ensimmäisen 12 viikkoa kestävän vaiheen aikana ohjelmassa aukeaa joka viikko uutta, tutkittuun tietoon perustuvaa materiaalia, tehtäviä ja testejä, sekä on mahdollista saada henkilökohtaista ohjausta hyvinvointivalmentajalta. Tehtäviä voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta, silloin kun se itselle parhaiten sopii. Ryhmästä saat vertaistukea.​

Ohjatun vaiheen jälkeen käynnistyy ylläpitovaihe, jonka aikana osallistujat haastetaan viikoittain pohtimaan terveellisiin elintapoihin liittyviä tottumuksiaan. Ylläpitovaiheessa osallistujalla on käytössään kuukausittain vaihtuva teema elintapamuutoksen toteutumiseen ja toteuttamiseen. Osallistujalla on mahdollisuus laittaa viestiä ammattilaiselle, mikäli kokee tarvetta tuelle muutosmatkan aikana.

Valmennuksen toteutus

Verkkopuntarin valmentajina toimivat hyvinvointialueen hyvinvointivalmentajat. Valmennus toteutetaan etänä Teams-sovelluksen kautta. Osallistujalta edellytetään omaa mobiililaitetta tai tietokonetta, jossa on kamera ja mikrofoni.

Ennen valmennuksen alkua osallistujat tekevät hyvinvointitarkastuksen Omaolon kautta. Hyvinvointitarkastus toimii ammattilaislähtöisesti eli hyvinvointivalmentaja luo osallistujalle hyvinvointitarkastuksen. Omaolon hyvinvointitarkastuksesta osallistujat saavat palautteen omasta terveydentilasta.​ Hyvinvointitarkastus tehdään valmennuksen alussa ja lopussa, jolloin on mahdollista seurata elintapamuutoksen tuomia muutoksia omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyen.

Ryhmän aikataulu

Verkkopuntarivalmennukset alkavat 2 kertaa vuodessa. Seuraava verkkopuntari alkaa 23.9.2024.

Ilmoittaudu ryhmään

Ilmoittautuminen on auki 17.6.–9.9.2024 digitaalisen asiointipalvelun Hyviksen kautta. Osallistujien tulee varata paikka valmennukseen.

Ohjeet ilmoittautumiseen

  1. Kirjaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse ”Ajanvaraus”
  3. Valitse ”Siirry varaamaan aikoja”
  4. Löydät ryhmän valitsemalla ”Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen”

Valmennukseen osallistuminen on maksutonta.​

Tutustu Verkkopuntariin

Verkkopuntarivalmennus on näyttöön perustuva elintapamuutosvalmennus. Vuodesta 2022 alkaen Sydänpiiri ylläpitää ohjelmaa STEA:n kohdennetun toiminta-avustuksen avulla.

Lisätietoja ryhmästä

Heidi Vihervaara

Terveydenhoitaja

Pohjois-Kymenlaakso

hyvinvointivalmentajat@kymenhva.fi

Maija Palmroth

Sairaanhoitaja

Etelä-Kymenlaakso

hyvinvointivalmentajat@kymenhva.fi

Takaisin ylös