Siirry sisältöön

Sisäelimiin liittyviä tauteja ja sairauksia ovat erilaiset infektiotaudit, sydän- ja verisairaudet, hormoneja tuottavien elinten sairaudet ja vatsan alueen sairaudet. Kymenlaaksossa sisätautien erikoisala tuottaa osasto-, poliklinikka- ja toimenpidepalveluita hyvinvointialueen yleissisätautisille potilaille.

Potilaaksi tullaan lähetteellä. Jos sinulla sisäelimiin liittyviä vaivoja eikä sinulla ole lähetettä, ota ensin yhteyttä terveysasemaan.

Ota yhteyttä terveysasemaan

Asioi sähköisesti

Sähköisessä asiointipalvelussa voit varata ja siirtää useimpia aikoja ja täyttää esitietolomakkeita.

Siirry asiointipalveluun

Ota yhteyttä puhelimitse

Terveysasemien puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 7-20. Voit jättää takaisinsoittopyynnön klo 8-14.

Soita 05 220 2000

Kuulovammaisia palvelemme tekstiviestitse.

Lähetä viesti 050 902 4017

Hoitoa poliklinikalla, osastolla ja hoitokeskuksessa

Sisätautien poliklinikat sijaitsevat Kymenlaakson keskussairaalassa ja Ratamokeskuksessa. Sisätautien poliklinikalla hoidetaan useamman erikoisalan potilaita. Suppeina erikoisaloina ovat yleissisätaudit, vatsaelinsairaudet (gastroenterologia), munuaissairaudet (nefrologia), verisairaudet (hematologia) ja sisäeritysrauhasten sairaudet (endokrinologia) ja reumasairaudet (reumatologia).

Keskussairaalan poliklinikan yhteydessä toimii infektiolääkärin vastaanotto. Ratamokeskuksessa maha- ja suolikanavan tähystykset tehdään tähystystoiminnan yksikössä ja rytminsiirrot hoitokeskuksessa, jossa annetaan myös lääkärin määräämät tiputus- ja nesteytyshoidot. Reumatautien poliklinikka sijaitsee Ratamokeskuksen hoitokeskuksen yhteydessä.

Kymenlaakson keskussairaalan osastolla 7A hoidetaan osastohoitoa vaativia neurologisia -, nefrologisia -, gastroenterologisia- ja yleissisätautisiapotilaita, joilla on jo pitkäaikainen, hoidettava tai seurattava tauti tiedossa tai sairauksia, joiden diagnoosi ei vielä ole varmistunut tai on muuten epäselvä.  Myös erilaiset osastohoitoa vaativat infektiot ja osastohoitoa vaativat umpierityssairaudet ja reumapotilaat hoidetaan pääsääntöisesti osastolla 7A. Osastohoidon aikana tehdään lähetteitä tarvittaviin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin diagnoosin varmistumiseksi. Tarvittaessa erityistä seurantaa ja valvontaa vaativat potilaat hoidetaan valvontayksikössä.

Kymenlaakson keskussairaalassa hoitokeskus 3:ssa annetaan solunsalpaaja- ja lääkehoitoja sekä verituotteita hematologisille potilaille.

Munuaissairaudet

Kymenlaakson keskussairaalan dialyysipoliklinikalla annetaan dialyysihoitoa munuaisten vajaatoimintaa sairastaville potilaille.

Potilaat käyvät dialyysissa kotoa, vuodeosastolta tai muista hoitolaitoksista käsin. Yksikössä hoidetaan myös tarvittaessa lomadialyysipotilaita.

Verisairaudet

Tutkimme ja hoidamme hematologisia sairauksia eli veritauteja sairastavia aikuispotilaita sisätautien poliklinikalla Kymenlaakson keskussairaalassa. Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä muista sairaaloista, terveyskeskuksista tai yksityislääkärin vastaanotolta. Hoidamme myös kiireellisiä konsultaatiopyyntöjä eri erikoisaloilta.

Asiakkaana tarvitset poliklinikalla asioidaksesi voimassa olevan lähetteen. Lähetteen pohjalta lääkäri suunnittelee tarvittavat tutkimukset ja niiden kiireellisyyden tai ohjaa ne tehtäväksi lähettävässä yksikössä.

Hematologian poliklinikalla on sekä lääkärin että sairaanhoitajan vastaanotot. Tiimiin kuuluvat veritautien erikoislääkärit eli hematologit, sairaanhoitajat ja sihteerit. Poliklinikka tekee tiivistä yhteistyötä hoitokeskus 3:n ja osasto 7B:n kanssa, joissa annetaan tarvittavat lääkehoidot.

Verisairauksien hoito

Vastaamme hematologisten potilaiden

 • hoidon tarpeen arvioinnista, suunnittelusta ja toteutuksesta
 • konsultaatioista
 • neuvonnasta
 • ohjauksesta
 • jälkiseurannasta
 • jatkohoidon suunnittelusta ja järjestämisestä.

Yleisimpiä sairauksia ovat

 • imusolmukesyövät eli lymfoomat
 • myelooma
 • krooniset ja akuutit leukemiat
 • erilaiset luuytimen toimintahäiriöt
 • myeloproliferatiiviset sairaudet

Luuydinnäytteenotto

Luuydinnäyte kuuluu usein hematologian perustutkimuksiin. Näytteet otetaan, kun tarvitaan lisäselvityksiä verenkuvassa havaittujen muutosten vuoksi. Näytteiden antamaa lisätietoa tarvitaan joskus myös, kun tutkitaan muuta sairautta, joka vaikuttaa verisolujen muodostukseen luuytimessä. Tutkimustuloksien avulla voidaan myös arvioida hoitojen vaikutusta jo todettuun tautiin.

Luuydinnäytteenottoa ennen sairaanhoitaja soittaa sinulle ja käy lävitse toimenpidettä. Tässä yhteydessä voit esittää kysymyksiä ja toiveita, jos jokin asia mietityttää.

Sisätauteihin liittyvän hoidon toimipisteet ja yhteystiedot

Takaisin ylös