Siirry sisältöön

Kymenlaakson keskussairaalan medisiinisellä osastolla 7A hoidetaan osastohoitoa vaativia munuaissairaudellisia- neurologisia -, nefrologisia -, gastroenterologisia- ja yleissisätautisiapotilaita, joilla on jo pitkäaikainen, hoidettava tai seurattava tauti tiedossa tai sairauksia, joiden diagnoosi ei vielä ole varmistunut tai on muuten epäselvä. Erityistä seurantaa ja valvontaa vaativat potilaat hoidetaan valvontayksikössä. Potilaita hoidetaan myös päivystysosastolla. Keskussairaalassa toimii erillinen aivohalvauspotilaiden akuuttihoitoon erikoistunut yksikkö. 

Osastolle tullaan pääosin Kymenlaakson keskussairaalan päivystyksen kautta tai lähetteellä eri sairauksien osastohoitoa vaativiin tutkimuksiin tai lääkeannoskokeiluihin. Lyhytaikaisen osastohoidon perustehtävänä on hoitaa akuutteja sairauksia. Akuuttihoidon jälkeen potilaat siirtyvät kotiin, joko itsenäisesti tai tukitoimien turvin, tai toiseen hoitolaitokseen. Kotiutustilanteissa ollaan yhteydessä omaiseen ja tarvittaessa kotihoitoon.

Myös erilaiset osastohoitoa vaativat infektiot ja osastohoitoa vaativat umpierityssairaudet ja reumapotilaat hoidetaan pääsääntöisesti osastolla 7A. Osastohoidon aikana tehdään lähetteitä tarvittaviin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin diagnoosin varmistumiseksi. Tarvittaessa erityistä seurantaa ja valvontaa vaativat potilaat hoidetaan valvontayksikössä.

Käyntitiedot

Kymenlaakson keskussairaala
Kotkantie 41, Kotka

Ota yhteyttä

Osasto 7A Kymenlaakson keskussairaala

05 220 2454

Aivohalvausyksikkö Kymenlaakson keskussairaala

040 4815060

Takaisin ylös